Moi!
Tässä teille mansikka ja raparperi-pläjäys! 😊 Sain siskolta raparperia ja nyt on mansikkaa tietysti ostettu paljon! Olen jo viisi laatikkoa ostanut, mutta pakkaseen en ole saanut mielestäni vielä tarpeeksi. Kun perkaan pakkaseen 5kg mansikkaa, sinne päätyy lopulta aina vain 2-3kg 😁 Lapset saa syödä aina tuoretta niin paljon kuin napa vetää ja sitten olen tehnyt kaikkia mahdollisia mansikkaherkkuja mitä olen keksinyt. Yhdestä kakkoslaatu laatikosta tein kokonaan hilloa raparperin kanssa. (tykkään muuten sileästä hillosta niin siksi ohjeessa hillo soseutetaan) Ollaan syöty mansikkaa vaniljajäätelön kanssa ja tein ison kulhollisen mansikkarahkaa. Sitten kaikkein helpoin herkku on ihan vaan mansikat sokerilla ja kermalorauksella! Yhtenä päivänä tein brita-kakun. Tästä hillosta tein kääretortun. Sitten tein pellillisen piirakkaa johon laitoin pilkottua mansikkaa ja raparperia ja päälle vielä purkillinen kermaviiliä. Hyviä herkkuja kaikki! 😋 Loppuun vielä kukkakuvia! Puutarhassa mulla kuluukin taas hirveästi aikaa, iltaisin ei malttaisi millään tulla sisälle... 😃
Mansikka-raparperihillo:
1,3 kg mansikoita
1 kg raparperia
1 dl vettä
2 rkl vaniljasokeria
1 kg (1pkt) hillosokeria
Perkaa mansikat ja kuori ja pilko raparperi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia pehmeiksi ja soseuteta sauvasekoittimella. Lisää sokerit. Keitä vielä 10 minuuttia.
Laita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. (minä laitoin hillon pakastusrasioihin ja pakkaseen)
Marjapiirakkaan löydät ohjeen täältä ja kääretorttuun täältä.
Sormustinkukkia ♥
Siperianunikoita ja ruiskaunokeita ♥
Siperiankurjenmiekka, suikeroalpi ja ruiskaunokeita ja siperianunikko ♥
Taustalla on sormustinkukkia ja miljoonakelloamppeli. Krasseja ♥
Veriapila, myskimalva, kääpiösamettikukka ja orvokeita emaliämpäreissä kaivonkannella ♥
Terveisin Taru