Moi!
Sain appivanhemmilta karhunvadelmia ja minusta karhunvadelmat aina vaativat kaverikseen suklaata tai niistä on vähintään leivottava jotain juhlavaa. Innostuin tekemään niistä nyt mutakakun täyteläisellä suklaavaahdolla. Ihana yhdistelmä oli ja helppo kuin mikä! Pitää vaan muistaa paistaa mutakakku tarpeeksi ajoissa, että se kerkeää jähmettymään kylmässä tarpeeksi. Suosittelen kokeilemaan tätä herkkua! ;)
Blogissani on muitakin kivoja ohjeita karhunvadelmasta:
Mutakakku:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Voitele kunnolla pyöreä 24cm irtopohjavuoka. Aloita sulattamalla voi kulhossa mikrossa. Paloittele suklaa pieniksi ja lisää lämpimään voihin ja sulata varoen (voit käyttää seosta välillä mikrossa 10-20 sekuntia kerrallaan jos suklaa ei meinaa sulaa). Sekoita suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hieman. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen kunnolla ja lisää sitten sokeri. Sekoita keskenään jauhot ja suola ja sekoita nämä taikinaan. Kaada vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 14-15 minuuttia (kakku jää raa'aksi ja taikina "heiluu" vuoassa, mutta se kuuluu asiaan). Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä mielellään yön yli jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta. Kun kakkuvuoka on voideltu kunnolla niin rasvainen kakku liukuu suht kivasti pois metalliselta pinnalta, kun työnnät kakun lautaselle (älä vaan käytä vuoassa leivinpaperia tms! Paperi jää kiinni pehmeään kakkuun) Voit myös isolla veitsellä irrottaa pohjan vuoasta varovasti naarmuttamatta vuokaa.
Tee täyte:
Suklaavaahto:
2 dl vispikermaa
3 tl sokeria
100 g tummaa suklaata
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi tai kylmemmäksikin. Vaahdota tällä aikaa kerma ja sokerit vaahdoksi, mutta älä vatkaa liian kovaksi koska suklaakin vielä vatkataan joukkoon. Kun suklaa on sopivasti jäähtynyt lisää se parissa erässä kermavaahtoon vatkaten. Levitä vaahto sitten mutakakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Laita ainakin tunniksi jääkaappiin tekeytymään niin suklaavaahto jähmettyy.
Terveisin Taru