Tarun Taikakakut

tiistai 25. kesäkuuta 2019

Savulohipiirakka (pellillinen)

Moi!
Tein tälläistä savukalapiirakkaa tyttäreni 5-vuotissyntymäpäiville. Sain piirakkaa ystäväni luona ja ihastuin makuun. Alkuperäisestä ohjeesta Soppa365-sivustolta nappasin täytteen ainekset mutta pohjaksi tein rahkavoitaikinan. Täytteeseen laitoin kylläkin reippaammin tilliä koska tilliä ei voi olla koskaan liikaa kun on kalasta kyse 😂 Lisäsin myös juustoraasteen pinnalle. Tykättiin tästä tosi paljon. Oli oikein maukas piirakka. Ja lisukkeeksi sopi todella hyvin raaka punasipulisilppu ja keitetyt kananmunat. Niillä piirakasta sai ruokaisamman ja maukkaamman 😋


Savulohipiirakka (pellillinen)

Rahkavoitaikinapohja:
250 g maitorahkaa
250 g voita
4½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä reilusti jauhoja kun kaulitset ja painelet taikinan pellille. 

Täyte:
2 prk (á 200g) raejuustoa
2 prk (á 120g) smetanaa
2 kananmunaa
2 rkl sitruunan mehua
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa
---
300-400 g lämminsavulohta
1 dl tilliä (maun mukaan)
1 dl juustoraastetta

Sekoita raejuustosta, smetanasta, kananmunasta, sitruunan mehusta, suolasta ja pippurista massa. Levitä tämä seos tasaisesti pohjan päälle. Paloittele sitten tähän päälle savukala, silputtu tilli ja juustoraaste.
Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 minuuttia.
Tarjoa keitetyn kananmunan ja silputun punasipulin kanssa.


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Kiva ohje jälleen ja näin kesällä myös suolaiset leipomukset tekee kauppansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää, suosittelen kokeilemaan 😊

      Poista
  2. Nam! Ihanaa suolaista piirasta, pitäisi tehdä useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaiset piirakat on kyllä aina niin ihania ja silti niitä tulee tehtyä useimmiten vain juhliin 😁

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊