Tarun Taikakakut

tiistai 26. tammikuuta 2021

Daimjuustokakku (ø24cm)

Heips!
Viikonloppuna juhlittiin vanhemman tyttäreni 9-vuotissyntymäpäiviä. Juhlat pidettiin kahdessa erässä niin että lauantaina meillä oli minun suku (15 henkeä) ja sunnuntaina miehen suku ja tytön kaksi hyvää ystävää (11 henkeä). Viikonloppu oli tosi kiva, vaikkakin myös raskas 😅 Leivoin kyllä tapani mukaan paljon etukäteen pakkaseen joten mitään hirvittävää kiirettä ei missään vaiheessa tullut 😇 Ja kyllä niin rakastan juhlien järjestämistä! Minulla on kaksi pientä tytärtä ja teen heille niin mielellään aina juhlat ❤ Näistä jutuista on nautittava nyt 😍
Sitten tähän reseptiin! 😄 Reseptin pohjana käytin tätä valkosuklaajuustokakkuani. Muutin vaan suklaan laadun ja lisäsin Daim-murskan. Ja olikin mainio kakku! Oikein suussa sulava, pehmoinen ja maukas 😋 


Daimjuustokakku (ø24cm)

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
200 g maitosuklaata
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
2 Daim-patukkaa pilkottuna

Päälle koristeeksi:
1 Daim-patukka pilkottuna
sokerihelmiä
minivaahtokarkkeja
sokerimassakukkia

Tee ensin keksipohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20-30 sekunnin välein. Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli.


Terveisin Taru