Moi!
Tämä 7 minuutin kahvikakku on noussut varsin suosituksi nyt, vaikka ohje taitaa olla kymmeniä vuosia vanha (lisätiedot ovat tervetulleita!). Itse en ollut ennen kuullut tästä ja minunkin piti päästä tätä kokeilemaan. Mimmi oli tehnyt sitruunalla maustetun niin ajattelin minäkin sellaista kokeilla. Ohjeen kopioin kuitenkin Annen Liian hyvää-blogista josta löysin myös kuorrutteen ohjeen. Vähän aikaa sitten Maijukin kokeili tälläistä Pienet Herkkusuut-blogissaan ja Kirsi Kirsin keittiössä-blogissa teki appelsiinisen version.
Tein kakkuja heti kaksi. Ensimmäisestä kakusta tein siis sitruunan makuisen. Sitruunani oli hivenen nahistunut joten laitoin taikinaan vielä kuoren lisäksi puolikkaan sitruunan mehunkin. Tuorejuustokuorrute oli aivan täydellistä, niin kuin porkkanaleivonnaisissakin, sitä voisi syödä miltei paljaaltaan! ;D On kyllä niin ihanan makuista!
Kakku on siis sairaan helppo tehdä ja aivan ihanan pehmeää! Ja tuo kuorrutus ehdottomasti kruunasi makunautinnon! Kuorrute korosti vielä tuota sitruunan makua :) Kakkua voi myös melko loputtomasti maustaa ja tuunailla, mutta on varmasti tosi hyvää ihan sellaisenaankin vaniljan makuisena. Itse ihastuin tähän sitruunaiseen kakkuun tosi paljon ja ajattelinkin josko seuraavaksi tekisin kakun appelsiinista ;)
7 minuutin kahvikakku:
4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia. Voitele ja jauhota vähintään 2 litran rengasvuoka. Paista 175 asteessa noin 45-50 min toiseksi alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.
Sitruunainen tuorejuustokuorrutus:
60 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa kaikki ainekset yhteen valkoiseksi vaahdoksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle.
Toisesta kakusta tein rommin makuisen. Maustoin taikinan rommiaromilla (1 rkl) ja rommi-vaniljasokerilla (koko paketti meni eli noin 2rkl) jonka sain joskus Nami-hiireltä kakkukilpailuun osallistumisesta. Tämän kakun jätin kuorruttamatta. Tämä kakku meni pakkaseen, mutta reunoilta siistimäni palaset maistuivat hyvältä :)
Terveisin Taru