Moi!
Instagramissa vilautin tätä ihanaa kakkua jo äitienpäivänä 🥰 Halusin testata oikein suklaista kakkua ja päädyin taas meidän lempibrownien reseptin äärelle 😆 Pienensin ohjetta ja paistoin pohjan kahdessa 24cm vuoassa. Väliin tein suklaajuustokakkutäytettä 🤪 Oli aika ihanaa, voin kertoa! 😋❤ Kiireessä kun tein kakun niin unohdin taikinasta kaakaojauheen mutta oikein suklaista oli silti 🤣 Aion vielä hioa tätä reseptiä ja muistan toivottavasti silloin myös kaakaojauheen 😆 Mutta koska kakku oli todella hyvä, niin julkaisen reseptin vaikka kuvien kakusta puuttuu se kaakaojauhe 😁
Browniekakku suklaatäytteellä 24cm
Pohja:
150 g tummaa suklaata paloina
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta (jäi tästä kakusta pois)
75 g voita
2 tl vaniljasokeria
2½ dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
4 kananmunaa
3 runsasta rkl ranskankermaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota kahteen halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle.
Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa vähän väliä sekoitellen) ja anna jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella (en saanut vaahtoa vaan sellaista sokerimurua). Lisää mukaan kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita sitten taikinaan ranskankerma, sula suklaa ja jauhoseos ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina kakkuvuokiin (tasoittele pinta). Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes "kakun" pinta rakoilee hieman (älä kuitenkaan paista liian pitkää aikaa, koska kakun sisuksen on tarkoitus jäädä kosteaksi). Mulla mahtui molemmat vuoat yhtä aikaa uuniin ja paistuivat silti tasaisesti. Anna pohjien jäähtyä.
Täyteläinen suklaatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
Sulata suklaa lautasella mikrossa ja jätä jäähtymään pöydälle. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu suklaa yhteen. Yhdistä lopuksi kermavaahdon kanssa. Levitä täyte toisen pohjan päälle ja aseta toinen pohja varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä useampi tunti jääkaapissa. Itse kokosin kakun irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen ja annoin hyytyä yön yli jääkaapissa.
Päälle vatkasin 2dl kermaa vaahdoksi ja koristelin kakun mansikoilla.
Terveisin Taru