Hei!
Näin tässä sitten kävi, että koronan takia suomalaiset ovat kotona 😔 Itse olen tehnyt jo kolme kertaa tuoretta leipää ja leiponut herkkuja omaksi ajankuluksi ja lasten iloksi. Ei tarvi kaupassa ihan heppoisin perustein nyt käydä. Instagramin puolella olenkin kuvia leivistäni laittanut. Tänään on pari päivää kotikoulua takana. Onneksi lapsi on ensimmäisellä luokalla niin osaan jotain itsekin opettaa 😂 Olen seurannut uutisia tuntosarvet pystyssä koko koronajutun ajan ja hoitelin kodin kaikki asiat kuntoon jo pari viikkoa sitten kun virus alkoi olla kokoajan lähempänä. Ruokaa on pariksi viikoksi ja migreenikohtauksia saavalle lapselle on lääkettä kaksi pakettia. Pyykin- ja astianpesuaineita on hyvin ym. Kun tieto mahdollisesta koulujen sulkemisesta tuli torstaina niin perjantaina vein lainakirjat kirjastoon ja hain kaupasta vielä monta litraa maitoa ja jotain pientä ruokajuttua. Siitä asti ollaan oltu kotona. Tein näitä kinuski-suklaapaloja tänään ja lapset totesi että koska on kotikoulu niin näiden ansiosta tuli myös pullapäivä! En kyllä veloittanut näistä mitään! 😂
Tein nämä Liisa Westerbergin ohjeella.
Alkuperäinen ohje löytyy hänen Makeaa-blogistaan täältä.
Suurensin ohjeen ainesten määrää niin, että sain piirakasta isomman ja omaan vuokaan sopivan. En myöskään kopioinut ohjetta Liisalta vaan kirjoitin sen tänne omasta päästäni ja muististani, siksi ohjeissa on eroja. Kannattaa katsoa siis myös Liisan ohje ja vinkit.
Ensimmäistä kertaa tein kinuskin tällä tavalla kuin ohjeessa on. Oon aina tehnyt sen fariinisokerista, mutta koska sitä ei ollut niin Liisan ohje tuli kyllä tarpeeseen. Siis kun sinne kauppaankaan ei nyt tälläisten juttujen takia lähdetä. Ja ihan kivasti se meni. Uskaltaudun ensikerralla taas tekemään näin 👍
Mutta siis nam mitä herkkua! 😋❤
Miljonäärin leivokset / Kinuski-suklaapalat (25x35cm)
Pohja:
225 g voita
1½ dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
Kinuskitäyte:
1½ dl vettä
4½ dl sokeria
1½ dl kermaa
75 g voita
Päällinen:
225 g suklaata (puolet tummaa, puolet maitosuklaata)
40 g voita
Tee ensin pohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot. Painele sitten taikina 25x35cm kokoisen vuoan pohjalle joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista pohjaa 175 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään ja keitä sitten kinuski.
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja sekoita niin että sokeri kostuu kaikkialta. Laita kattila hellan levylle ja laita levy keskilämmölle (eli 1-6 lämmöillä 3 on sopiva tähän). Anna kattilan liemineen olla levyllä koskematta ja sekoittamatta sitä niin kauan, että liemi muuttaa värinsä vaalean ruskeaksi. Tähän menee noin 10-20 minuuttia. Älä vieläkään sekoita. Kun sokeriliemi on kauniin ruskeaa, ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kerma kokoajan sekoittaen. Seos kuohahtaa voimakkaasti mutta jatka sekoittamista kunnes kerma ja sokeriliemi ovat sekaisin. Laita sitten kattila levylle takaisin ja keitä noin minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita kunnes voi on kunnolla joukossa. Kaada kinuski pohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin noin 4 tunniksi.
Sulata sitten suklaa ja voi yhdessä. Levitä suklaa kinuskin päälle ja jätä jähmettymään jääkaappiin. Paloittele ja nauti 😋
Tein nämä Liisa Westerbergin ohjeella.
Alkuperäinen ohje löytyy hänen Makeaa-blogistaan täältä.
Terveisin Taru