Moi!
Viikonloppuna juhlittiin nuoremman tyttäreni 4-vuotissyntymäpäiviä. Olipa taas kiva järjestää rakkaalle lapselle juhlat ♥ Aika meinasi olla rajallinen, mutta onneksi omistan ison pakastimen niin voin tehdä reilusti kaikkea pakkaseen valmiiksi 😉 Halusin taas testata vähän uusia juttuja ja tämä voileipäkakku oli yksi sellainen joka kiinnosti. Niin hyvä kuin Pullahiiren kinkkuvoileipäkakku onkin niin nyt oli jo aika testata jotain muuta! 😃 Tämä kasvisvoileipäkakku olikin älyttömän maukas! Ohje oli taas Pullahiireltä 😊 Tykättiin tosi paljon tästä! Mies jopa sanoi että tämä olisi kaikista tekemistäni voileipäkakuista paras! 😄
Ohje on siis Pullahiiren ja se on kopioitu täältä.
(Suurensin ohjeen isoksi neliskanttiseksi kakuksi ja lisäilin omia huomioita sekaan)
Kreikkalainen voileipäkakku
2 pkt (á 550g) ruispaahtoleipää ja täysjyväpaahtoleipää
Aurinkokuivattu tomaatti-fetajuustotäyte:
500 g fetajuustoa (salaattijuustoa)
noin 150 g aurinkokuivattua tomaattia
600 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
200 g laktoositonta ranskankermaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
ruukku ruohosipulia
Tsatsikitäyte:
1 kurkku
1 valkosipulin kynsi
200 g laktoositonta ranskankermaa
200 g laktoositonta maitorahkaa
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
suolaa
Kostutus:
noin 4 dl sitruunalla maustettua vettä (2½rkl sitruunan mehua)
Kuorrutus:
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
salaattia, kurkkua, tomaattia, fetajuustoa, oliiveja ja yrttejä
Leikkaa leivistä reunat pois. Vuoraa pitkillä kelmusuikaleilla neliskanttisen irtopohjavuoan reunat. (Kasasin kakun reunojen avulla suoraan kakkukuvun alustalle)
Valmista täytteet. Raasta valkosipuli ja laita leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen kaikki aurinkokuivattu tomaatti-fetajuustotäytteen ainekset. Pyöräytä täyte sekaisi hyvin (laitoin ensin vain tomaatit, valkosipulin ja fetan ja pyöräytin ja sitten vasta tuorejuustot ym) Täytteeseen saa jäädä hieman sattumia.
Raasta toista täytettä varten kurkku ja laita kurkkuraaste siivilään ripottele päälle hieman suolaa. Anna kurkun valua. Purista lopuksi kurkusta kaikki ylimääräinen neste pois ja raasta valkosipuli joukkoon. Sekoita kaikki täytteen maitotuotteet hyvin keskenään sekaisin ja lisää kurkku-valkosipuliraaste joukkoon. Mausta vielä maun mukaan mustapippurilla.
Lado vuoan pohjalle kerros paahtoleipää ja kostuta sitruunavedellä. Täytä pohja ensin mahdollisuuksien mukaan kokonaisilla leiväviipaleilla ja lopuksi leikkaa leipäviipaleista sopivia paloja täyttämään raot. Levitä puolet aurinkokuivattua tomaattia sisältävästä täytteestä leipien päälle. Levitä toinen leipäkerros, kostuta ja levitä tsatsikitäyte leipien päälle. Levitä kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä loput ensimmäisestä täytteestä leipien päälle. Lado vielä leipäkerros täytteen päälle, kostuta ja kelmuta kakku. Laita kakun päälle painoksi esimerkiksi leikkuulauta tai muu vastaava. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään.
Kumoa kakku vuoasta tarjoilulautaselle ja poista kelmut kakun päältä. Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä levitettäväksi massaksi (mä vatkasin ensin kerman ja sitten lisäsin tuorejuuston). Levitä tuorejuusto-kerma kakun reunoille ja päälle. Halutessasi pursota vielä kakun reunoille kaunis pursotus. Pese päälle tulevat kasvikset ja pilko ne sopiviksi paloiksi. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Vinkki! Kostutusnesteen määrä vaihtelee käytettävästä leivästä sekä leivän tuoreudesta. On myös makuasia kuinka kosteaa voileipäkakun tulee olla.
Laitoin kerrokseen aina 7½ leipäsiivua. Enkä jaksa leikata leivistä reunoja pois 😆
Terveisin Taru