Hei!
Tämän ohjeen julkaisemista olen odottanut jo hetken. Itse olen saanut ohjeen veljeni vaimolta jonka ystäväpiirissä ohje on kiertänyt. Tämä on ehdottomasti jakamisen arvoinen ohje! Nimeäminen oli vaan melko hankalaa... Kakku on pehmoinen, tahmea, makea ja mutakakkumainen. Se kuuluu ehdottomasti syödä aina kuumana/lämpimänä jäätelön kanssa. Jos kakkua jää, sitä kannattaa lämmittää mikrossa ennen syöntiä. Kakku on niin helppo, että sen tekee vaikka vieraiden odotellessa ja on jopa suotavaa, että se nostetaan pöytään suoraan uunista. Aineksetkin ovat niin simppelit, että ne löytyvät aina kaapista jo valmiiksi. Ja vaniljajäätelöä nyt kannattaakin aina pitää varalta pakastimessa ;D
Lämmin suklaakakku:
(Tee kakku korkeareunaiseen piirakkavuokaan)
(Tee kakku korkeareunaiseen piirakkavuokaan)
150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
Sulata rasva ja sekoita siihen nopeasti sokeri ja munat. Massaa ei kuulu vatkata kuohkeaksi vaan sekoittaa vaan kunnolla (minä käytän tässä käsivispilää). Lisää joukkoon loput ainekset nuolijalla. Kaada taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan jota voit hieman voidella. Tasoittele taikinan pinta. Paista 210 asteessa 20-25 minuuttia. Kakun kuuluu vielä hieman hytistä keskeltä, kun sen ottaa pois uunista. Kakku kuivuu helposti reunoilta joten on tärkeää, että se jää tarkoituksella keskeltä hieman raa'aksi. Minä pidin tätä 20 minuuttia ja kakusta tuli juuri täydellinen.
Kakku on herkullisinta, kun se tarjotaan kuumana tai lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!
Vinkki: lämmitä kakkupala mikrossa seuraavana päivänä niin se on taas yhtä ihanaa ;)
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
Sulata rasva ja sekoita siihen nopeasti sokeri ja munat. Massaa ei kuulu vatkata kuohkeaksi vaan sekoittaa vaan kunnolla (minä käytän tässä käsivispilää). Lisää joukkoon loput ainekset nuolijalla. Kaada taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan jota voit hieman voidella. Tasoittele taikinan pinta. Paista 210 asteessa 20-25 minuuttia. Kakun kuuluu vielä hieman hytistä keskeltä, kun sen ottaa pois uunista. Kakku kuivuu helposti reunoilta joten on tärkeää, että se jää tarkoituksella keskeltä hieman raa'aksi. Minä pidin tätä 20 minuuttia ja kakusta tuli juuri täydellinen.
Kakku on herkullisinta, kun se tarjotaan kuumana tai lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!
Vinkki: lämmitä kakkupala mikrossa seuraavana päivänä niin se on taas yhtä ihanaa ;)