Hei!
Vanhemman tyttäreni yksiä lempikarkkeja ovat Omar-karkit. Hänen tulevia syntymäpäiviä ajatellen (en vakavissani niitä suunnittele, kun ovat vasta 3 kk päästä, kunhan vähän vaan pohjustelen😅) aloin miettimään näistä karkeista juustokakkua. Löysinkin netistä hyvältä kuulostavan ohjeen jota piti noudattaa, mutta vahingossa tein kakun toisella tavalla. Vähän jännitti kakun koostumus ja maku, kun tuli sävellettyä, mutta kakku onnistui onneksi yli odotusten! Se oli aivan taivaallista ja siitä tuli heti meidän uusi lempparikakku! Niin makeaa ja pehmoista kakku oli! Tätä tehdään varmasti sitten tytön synttäreille! 😉
Ps. Oli muuten mukavaa hommaa avata 40 omaria näistä uusista kääreistä, huh! 😅
Omar-juustokakku ∅24cm
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita
Täyte:
1 + 3 dl kermaa
1 pss (n.40kpl) Omar-karkkeja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
4 rkl vettä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti ∅24cm irtopohjavuoan pohjalle jossa on pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoilla kalvot tai reunat on öljytty ja tomusokeroitu. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Tee ensimmäisenä Omar-karkeista kastike lämmittämällä 1 dl kermaa kattilassa johon annat karkkien sulaa (minä vähän pienensin karkkeja veitsellä). Jätä kastike sitten jäähtymään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten kermavaahto ja Omar-tuorejuustoseos keskenään. Kiehauta 4 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää neste sitten ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.
Niin pehmoista herkkua! Nam! 😋
Terveisin Taru
Ooh mikä kakku! Mieheni tykkää tosi paljon omareista, joten taitaa väistämättä mennä tämä kokeiluun. ;) Itsekin kyllä tykkään. Onko ne nykyään tosiaan tuommosissa pakkauksissa!? Mulla menny ohi silmien moinen uudistus. :D
VastaaPoistaHih, kiitos Leena! 😄 Tee ihmeessä tälläinen kakku, me ihastuttiin kovasti! On ne tuollaisiin kääreisiin nuo laittaneet, eikä ne hirveän hyvin aukea. Koitettiin miehen kanssa keksiä jotain systeemiä noita avatessa mutta ei keksitty... Ja useampi kymmenen tuli harjoiteltua 😂
PoistaAuttaisko, jos leikkaisi saksilla toisesta kapeasta päästä paperin auki ja puristaisi tai ravistelisi toisesta päästä karkit kippoon? Hitti vai huti?
PoistaArvaa onko tätä pakko testata! :)
VastaaPoistaItse en niinkään ole Omar-karkkien fani, mutta meillä on töissä kaksi aivan niihin hurahtanutta! Niiden suurinta herkkua on Omar-munkit. Ehkä tämä kakku pääsisi jopa niiden ohi - pitää testata.... ;)
Juu kuule, testiin vaan! 😄 Omar-munkit onkin nameja! Oon kerran maistanut niitä! 😋 Jos teet tätä niin kerro ihmeessä sitten miten kakku vastaanotettiin!
PoistaNäyttääkin oikein pehmoiselta ja herkulliselta!
VastaaPoistaJuuri sellaista tämä olikin! 😋
PoistaMinäkin tein tällaisen pari viikkoa sitten ja kyllä manasin niitä kääreitä. Mutta kakku oli herkullinen (en laittanut yhtään sokeria täytteeseen)!
VastaaPoistaOhhoh on meillä ollut samat hommat! 😄 Munkin kakun teosta on jo pari viikkoa aikaa! Mä voisin kans tehdä ensi kerralla ilman lisättyä sokeria! 👍
PoistaKiitos Taru, jälleen yksi ongelma ratkaistu. Miehelläni on viikonloppuna synttärit ja olen miettinyt millaisen kakun tällä kertaa tekisin. Tämähän menee heti kokeiluun. Hmm, mitäs mieltä olet tuosta sokerista?
VastaaPoistaOle hyvä Mari! 😄 Tämä on hyvä valinta, pehmoisen kermainen herkku! No ehdottomasti kokeilen ensi kerralla ilman sokeria, karkit ovat kuitenkin aikas makeita niin uskoisin että niiden makeus riittää 👍 ...mutta vielä on sanottava että hyvää on näin sokerinkin kanssa 😉😋
PoistaVautsi, näyttää hyvältä! Omar ei omiin suosikkikarkkeihin kuulu, mutta leivonnassa tykkään käyttää, vähän sama kun Daiminkin kanssa. :)
VastaaPoistaKiitti Jack! 😊 Mulla on daimin kas just noin, pelkiltään en niin välitä mut leivonnassa se on mahtavaa! (Kinuskikissan daim-halko testattu,nam!😉) Mutta siis tämä Omar-juustokakku on ihanan kermainen ja pehmoinen kakku, tosi hyvää! 😋
PoistaSiis ne uudet kääreet on ihan kamalia!! En voi käsittää onko ne oikeesti jonkun mielestä käytännöllisiä. Mutta niin, asiaan :D Omarit on munkin suosikkeja ♥ (Vanhoissa kääreissä kiitos :--D) Enpä oo koskaan juustokakkua niistä tehnyt kuitenkaan! Ihana idea, ja ihan älyttömän ihanalta näyttää tämä kakku! :)
VastaaPoistaNoiden kääreiden kanssa meinas kyllä huumori loppua! Välillä tuntui että nyt keksin miten se parhaiten aukeaa ja sitten ei taas millään auennut 😥😅 Sun pitää kyllä kokeilla tätä! Nousi meillä yhdeksi suosikeista heti! Kiitos paljon! 😍
PoistaTeen parhaillaan ja leikkasin suosiolla saksilla päät auki😊
Poistamä tein just äsken ton kakun ja poistin kuoret niin et eka puristin ilmat toisest pääst pois jolloin kuori irtoaa karkista ja sit leikkasin saksilla auki ja puristin karkin pihalle. ihan nopsa oli tollein kuoria☺ hyvältä maistui täyte, huomenna pääsen maistamaan kakkuna
VastaaPoistaHei kiva kuulla miljamari! 😃 Nyt ihmettelen miksi en leikannut kääreitä auki... 🤔😅 Toivottavasti kakku maistui! 😍
Poistatää resepti on kummitellut mielessä pienen ikuisuuden, pääsi viimein testiin. tuunasin tätä vielä asteen pidemmälle, paistoin nimittäin lopuksi pannulla omenakuutioita voissa, maustoin kanelilla ja ripauksella suolaa ja levitin kakun päälle ennen hyydyttämistä.
VastaaPoistaTäytyy sanoa että varmasti teen toistekin <3
Ihana kuulla että oot testannut tämän ja tykännyt 😊 Ihan mahdottoman herkullisen kuuloinen tuo omenalisä! 👍😄
PoistaEhkä tyhmä kysymys, mutta ajattelin huomenna tehdä tätä kakkua ja mietin että mitä tuo 1 + 3 dl kermaa tarkoittaa? Paljonko kermaa siis tarvii? En ole mikään ammattilainen näissä hommissa :D
VastaaPoistaKermaa tarvitaan 4dl joka käytetään kahdessa eri erässä. En tiedä luitko ohjetta jossa kerrotaan et ensin sulatetaan omarit siihen 1dl ja erikseen vatkataan vaahdoksi 3dl 😊 Toivottavasti kakku maistuu! Tää on niin hyvää 😋
Poistamitä kermaa käytit? kuohu? vispi?:)
VastaaPoistaVarmaan kaikilla onnistuu, mutta mä käytän aina Pirkan laktoositonta vispikermaa 😊
PoistaMun kommentti hävisi, mutta piti kysyä että mitä käy jos laittaa vaan 200g tuorejuustoa? Laitanko enemmän liivatetta vai puolitanko koko ohjeen? Laitan yhteen täytekakkuväliin tätä.
VastaaPoistaMä puolittaisin koko ohjeen. Tuo kakku on musta juuri sen kokoinen että siitä riittää kahteen täytekakun väliin. Joten puolikkaana menee yhteen väliin 👍😊
PoistaVoi ei. Tää keli teki tepposet ja liivatteiden jälkeen täyte oli yhtä velliä. :/ toivottavasti hyytyisi kumminkin
VastaaPoistaNo voi harmi! Toivotaan nyt parasta! 👍
PoistaHei! Oon tehnyt tämän kakun nyt kaksi kertaa ja se menee rakeiseksi joka kerta, ikinä ennen ei oo mun juustokakuille käynyt näin. Mistä voisi johtua? T.Riitu
VastaaPoistaOnpa outoa... ainoa mikä tulre mieleen on että jos täyte on liian kylmä. Ootko välissä laittanut kylmään täytteen? Liivate hyytyy silloin liian nopeaan. Muuta en keksi. On kyllä harmi juttu. Toivottavasti ei enää käy noin.
PoistaMoi! Mitä nuo kakun koristeena olevat pienet pallurat on? 😊 T:Marjut
VastaaPoistaMoi Marjut! Nuo on Dr Oetkerin koristerakeita. Olisko halloween aiheisia kun samassa rasiassa on myös mustia. Laitan tähän myös linkin tuotteeseen:
Poistahttps://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/koristelu/black-gold-koristerakeet.html
Vitsi, kuinka hyvältä kuulostaa - suorastaan täydelliseltä! Voisikohan kakun valmistaa ilman liivatetta, jos antaisi sen hyytyä jääkaapissa yön yli? Olen jonkin verran valmistanut juustokakkuja ilman liivatetta suklaasta/lakritsista, ja kakku on pysynyt kasassa ja koostumus ollut pehmeä ja moussemainen, kun mukana ollut juurikin vatkattua kermaa ja tuorejuustoa. Uskallankohan lähteä kokeilemaan? :'D
VastaaPoistaTää ei pelkästään kuulosta vaan on oikeasti ihan täydellinen kakku! 😋 Tämä kakku on näillä neljällä liivatteella jo tosi pehmeä. Mä itse en uskaltaisi tehdä tätä ilman liivatetta 😁
PoistaLaskin ainekset 18cm vuokaan ja tässä siihen määrät:
VastaaPoista112g kaurakeksejä
45g voita
2,24dl kermaa
22,4 karkkia
224g tuorejuustoa
0,28dl sokeria
2,8ml vaniljasokeria (1tl=5ml)
2,24 liivatelehteä
2,24 rkl vettä
Voi pyöristää vapaasti 😀
Tosin tuo näytti täyttävän vuoan vain puolilleen. Eli alkuperäinen määrä ei tehnyt 24senttistä vuokaa täyteen asti. 18 senttisen jos haluaisi ihan täyteen ja saada 5,5cm korkean kakun, niin tekis vaan tuolla alkuperäisellä määrällä.
VastaaPoista