Moi!
Tein yksi päivä ison satsin perunamuusia reilusti pinaatilla höystettynä ja syötiin siitä kahtena päivänä ja vähän alkoi sitten tökkimään 😀 Muusia oli jäljellä vielä tuo 4dl ja päätin tehdä siitä sämpylöitä. Tämä taikina on jonkun verran tahmaista mutta jauhojen avulla siitä saa pyöriteltyä hyvin sämpylöitä. Jauhoja en lähtisi lisäämään ettei sämpylöiden pehmeys kärsi. Ohjeella tulee 12 komian kokoista sämpylää. Sämpylät ovat älyttömän pehmoisia ja maukkaita ja chia-siemenillä niihin saa ihanaa napsahtelevaa yllätyksellisyyttä. Itse tykkään kovasti siitä pienestä poksumisesta jota chia-siemenet tuovat leipiin ja sämpylöihin 😄 Nämä ei meillä kauaa vanhentuneet!
Perunasämpylät 12 kpl:
4 dl perunamuusia
2 dl maitoa tai vettä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl hunajaa
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl chia-siemeniä
Yhdistä perunamuusi ja maito tai vesi ja lämmitä seos +42 asteiseksi. Lisää seokseen kuivahiiva ja sekoita. Lisää sitten hunaja, oliiviöljy ja suola. Viimeiseksi lisää vehnäjauhot ja alusta taikina suht kimmoisaksi. Taikina on tosi pehmoista eikä siihen saa sellaista sitkoa kuin tavalliseen sämpylätaikinaan. Anna kohota 30 minuuttia liinan alla. Leivo sämpylöiksi reilusti jauhoja käyttäen. Anna taas kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.
Sitten tälläisiä herkkuja on tullut lähiaikoina tehtyä 😋
Klikkaamalla nimeä pääset ohjeeseen:
Halloween henkiset hämähäkkikeksit tein näistä mantelipikkuleivistä
Aika hauskoja kavereita ja ihan kuin yksi hymyilisi! 😃
Terveisin Taru