Hei!
Tässä ohje ihanaan mangojuustokakkuun :) Kerään tähän ohjeen lisäksi vielä vinkkejä juustokakun tekoon jotka olen itse parhaaksi kokenut. Tämä kakku sai vielä pursotukset ja kirsikat koristeeksi. Tästä tulee aika iso kakku.
Pienempi 18cm mangojuustokakku löytyy täältä.
Erittäin ihana jogurttinen mangojuustokakku 26cm löytyy täältä.
Pienempi 18cm mangojuustokakku löytyy täältä.
Erittäin ihana jogurttinen mangojuustokakku 26cm löytyy täältä.
Pohja: (26 cm vuokaan)
250-300 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita
Täyte:
2 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk säilykemangoa
7-8 liivatelehteä
1/3 dl vettä
Kiille:
3 dl mangososetta tai mehua (Bonnella on ihanaa mangososetta!)
3-4 liivatelehteä
4 rkl vettä
4 rkl vettä
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ja lisää voisula, sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle. Laita kylmään kovettumaan täytteen teon ajaksi.
Vinkki 1: Murskaa keksit muovikulhossa käyttämällä lihanuijaa. Näin säästyt monelta sotkulta. Hiero ja painele keksejä nuijalla. Ravista välillä kulhoa niin isommat palat nousevat pintaan.
Vinkki 2: Käyttämällä pelkkää irtopohjavuoan rengasta ja reunakalvoja voit tehdä juustokakun suoraan tarjoilulautaselle, näin säästyt turhalta kakun siirtelyltä.
4. Liota kiilteen liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada mangososeet kulhoon ja kiehauta vesi. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoittele hetken jotta neste hieman jäähtyy. Yhdistä neste mangososeen joukkoon ja sekoita kunnolla, että liivateet sekoittuvat tasaisesti.
Vinkki 3: Jos laitat kakkuun kiilteen niin laita se täytteen päälle lusikan kanssa. Näin kiille ei "poraa" täytteeseen reikää eikä täyte ja kiille sekoitu keskenään.
5. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tunnin ajan tai mieluummin yön yli.
Huom!
Suosittelen käyttämään kiilteeseen Bonnen mangososetta. Siinä on mahtava ja voimakas mangon maku ja sillä kiille onnistuu aina. Lasten mangososeesta tehty kiille saattaa epäonnistua, se ei aina hyydy. Syytä tähän en tiedä.
Liivatelehtien käytöstä löytyy tietoa Meiran sivuilta täältä.
Aivan ihana kakku, nämä juustokakut on tosi hyviä:)
VastaaPoistaKiitos Kirsti ihanasta kommentista :) Juustokakut on kyllä aivan ihania!
PoistaKiitos! Minäkin tykkään näistä kovasti ja varsinkin passionista! Lauantaiksi olen tekemässä passionmoussea täytekakkuun joten kuusi passionhedelmää tuolla jo odottelee ;D Se kakku ei kyllä tule itselle, mutta pääsen onneksi osalliseksi siitä! Nam! Passionmousse on ihan mun lemppari täytekakun välissä :D
VastaaPoistaTäytyypä tutustua tuohon Kinuskikissan kakkuun myös!
Voi miten kaunis kakku ihan ilman koristeluakin, vaan onhan toki huolitellumman näköinen pursotuksineen. Mango kuuluu minunkin lempparimakuihin. Minäkin olen ostanut tuota Bonnen mangososetta, vaan jostain syystä en tykkää sen mausta Kokeillut olen sitä useammankin kerran, kun en eklalla kertaa uskonut..... mulla on vissiin vähän pölhö makuaisti. Tykkään nykyisin laittaa mangokakkuun laktoositonta mangotuorejuustoa pohjaksi. Kesän aikana käy paljon vieraita jotka tykkäävät tällaisista kakuista, joten sieppaanpa ohjeen heti mukaani. Kiitos.
VastaaPoistaKiitos Mimmi! :) Tein kakun saajan toiveiden mukaan ja itseasiassa täytteessä oli ohjeesta poiketen 2 kermaa ja vain yksi tuorejuusto. Saaja halusi kermaisen kakun ja pursotukset. Jos olisin itselle tehnyt olisin myös laittanut mangotuorejuustoa ja vain yhden kerman. Mutta ihanaa tehdä erilaisia juttuja välillä :) Juustokakkuihin pursotan silti aina "kranssin" kermavaahdolla, mutta en pystyreunoja. Kakusta saa kranssin ansiosta näyttävämmän ja silmänruokahan on osa nautintoa näissä leivonnaisissa! ;)
PoistaJuustokakku jääkaapissa hyytymässä, sinun 2 ohjetta soveltaen tarkoitus tehdä todella mangomaista ! ;)
VastaaPoistaToivottavasti tulee herkullista! :D
PoistaHyvä niksi murskata keksit. Laita keksit pakastepussiin ja sitten vaan pussin päältä kaulimella huristelee. Eipä tuu sotkua mihinkään ja äkkiä keksit murskattuina :)
VastaaPoistaOlen aikoinaan juuri noin murskannut keksit, mutta minua häiritsi se että pussit meni aina rikki ja murusia oli pöydällä. Laitoin kahtakin pussia päällekkäin ja silti ne hajosivat. Ehkä olin liian agressiivinen! Heh! ;D
PoistaOlen myös murskannut keksejä tehosekoittimessa, mutta siinä keksit menee liiankin hienoksi ja pohjasta tulee helposti liian kova. Mutta kiitos vinkistä, siitä on varmasti jollekin iloa :)
Löysin blogiisi mangojuustokakkua googlailtuani ja tämä ohje on todella selkeä :) Toteutan tämän heti huomenna.
VastaaPoistaKiitos paljon kivasta palautteesta! Toivottavasti kakku maistuu! :)
PoistaHei Taru! Kakku oli menestys, ja vieraat luulivat konditoriasta tilatuksi! Koriselin pelkillä päälle tulevilla tähtipursotuksilla ja kakku oli näyttävä. Ohjeet olivat selkeimmät jotka pitkän etsimisen tuloksella löysin, mukavaa että viitsit nähdä vaivaa ja selittää vaiheet yksinkertaisesti jotta aloittelijankin on helppo toteuttaa resepti :) :) Suuri kiitos hyvästä blogista!
VastaaPoistaKiitos sydäntä lämmittävästä kommentista! Aivan ihanaa saada tälläistä palautetta ja kiva kuulla, että ohjeestani oli hyötyä :) Kiitos vielä :D
PoistaMoikka. Mä juuri laitoin 26cm vuuan täytteineen jääkaappin jähmettymään. Mun mielestä näytti ettei yhtä täyteen tullut kuin kuvassa mutta voi olla että kattelin väärin :) Täytteen maku on raikas ja ei niin makea, lisäsin vähän tomusokeria mukaan. Kävin hakemssa myös torilta kirsikoita, toi koristelu kuvassa on upea! Huomenna maistellaan rippijuhlissa mm. tätä, hyvältä vaikuttaa tähän saakka :) t. Sari
VastaaPoistaMoi Sari! Kiitos kommentista :) Mulla oli tuossa kakussa omaan makuun liian vahva kiille ja muistaakseni olen laittanut ohjeeseen vähemmän sitä. Toivottavasti kakku on maistunut teille ja juhlat meni hyvin! :D
PoistaTämän juustokakun kanssa mulla kävi vähän hassusti ja ajattelin jakaa sen teille jos jollekulle muullekin on käynyt tai tulee käymään.. Eli vaikka soseutin säilykemangon sauvasekoittimella ihan samettiseksi, oli lopullisessa kakussa mangon "säikeitä". Ikävä kyllä ne näytti ihan karvoilta, mutta syödessä tietenkin huomasi ettei ne voi olla.. harmikseni siitä ei ole kuvaa, mutta niitä oli aika paljon ja ne näki ihan selkeästi. :) Mutta tykkään kun tää kakku maistuu todella mangolta. Ensikerralla taidan silti käyttää suosittelemaasi Bonnen mangososetta. :)
VastaaPoistaTuo oli kyllä harmillista... säilykemangoa minäkin olen käyttänyt. Tuoretta en koskaan joten siitä en osaa sanoa. Nykyään teen mangokakut eri ohjeella kuin tämä ja käytän tuota bonnen sosetta, se maistuu hyvältä ja on helppo käyttää :)
PoistaMitenköhän paljo on tuo säilykkeiden määrä? Niitä kun on varmaan eri kokoisia. Kohta alkaa kakun teko
VastaaPoista❤
Hei Petra! Katsoin mm. Pirkan säilykkeen painon niin se on ilmoitettu näin: 425/230 g. Eli sisällön paino 425g josta mangoa 230g. Ja näitä siis kaksi purkkia. Leipomisen iloa! ;)
PoistaHei! Paljonkohan säilyke mangojen sijaan täytteeseen voisi laittaa tuota bonnen mangososetta?
PoistaHei! Luulen että noin 2-3 dl vastaisi kahta säilykepurkillista.
PoistaMulla on useita mangojuustokakkuja blogissa jos kiinnostaa:
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/11/mangojuustokakku-18cm-laktoositon.html
http://taikakakut.blogspot.fi/2017/03/mangojuustokakku-26cm.html
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/07/mangojuustokakku-26cm.html
Monenko arvioisit syövän tästä kakusta, kun pöydässä on paljon muutakin?
VastaaPoistaNo ainakin 20 henkeä tästä syö. Mutta kaikki riippuu myös siitä miten herkkusuita syöjät ovat ja minkä kokoisia paloja he ottavat 😊
PoistaPystyykö tehdä ilman säilyke mangoa??
VastaaPoistaKyllä pystyy. Mulla on useampi mangokakku mutta tässä linkki yhteen jossa käytetään mangososetta:
Poistahttp://taikakakut.blogspot.fi/2017/03/mangojuustokakku-26cm.html?m=0
Hei, mitä liivatetta käytät? Pakkauskoot ovat eri valmistajalla erilaisia, esim. Meiralla 20g/lehti, Dr.Oetken 17g/lehti. Onko liivatelehdillä eroa?
VastaaPoistaMä käytän pääsääntöisesti Dr.Oetkerin liivatelehtiä. En usko että lehdillä on eroa.
PoistaHei, kuinka pian kiilteen voi laittaa täytteen päälle?
VastaaPoistaVaikka noin tunnin kuluttua siitä kun täyte on laitettu hyytymään. Kiille kannattaa laittaa lusikan kautta ettei se tee koloa täytteeseen jos se on vielä pehmeää.
PoistaKyllä liivatteilla on eroja. Resepteissä olisi hyvä sanoa, minkä firman lehtiä käyttää tai liivatelehden paino. Esim. Meira 20 g / lehti ja sitten ne 17 g painavat ym. Tiedossa on, että ohjeen laatija on käyttänyt Meiraa ja joku leipuri sitten 17 g painavia, niin eipä ole hyytynyt toivotusti kotileipojan juustokakku. Merkitystä on painolla, usko pois! Kiitos upeasta sivustostasi!
VastaaPoistaKiitos ihanasta ohjeesta, omaan suuhuni tuorejuusto ja myös mascarbone tekevät massasta liian raskaan, korvasin tuorejuuston passion-mango rahkalla. Massasta tuli kevyempi ja myöskin raikkaampi.
VastaaPoista