Moi!
Tein luumuista ja omenista ihanaa mausteista hilloa. Mausteina on kanelia, kardemummaa, vaniljaa ja sitruunaa. Tämä oli siis älyttömän hyvää! Syksyyn sopivaa ja samalla tosi jouluista 😋 Ja tämäkin hillo sopi todella hyvin maustamattoman jogurtin kanssa 😄 Pitää testata tätä seuraavaksi juustojen kanssa!
Mausteinen luumu-omenahillo:
1200g luumuja
800g omenia
4 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa
½ dl vettä
10 rkl sitruunan mehua
1 kg hillosokeria
Voit laittaa hilloon missä suhteessa vain noita luumuja ja omenia, kunhan niiden määrä on yhteensä noin 2kg. Minulla nyt sattui olemaan nämä määrät. Paino otetaan käsitellyistä hedelmistä.
Halkaise luumut, poista niistä kivet ja laita luumut kattilaan. Poista omenista siemenkota ja pilko omenat kuorineen kattilaan. Lisää päälle kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri. Keitä muutama minuutti niin että hedelmät hieman pehmenevät. Lisää hillosokeri ja soseuta hillo. Keitä sitten vielä 5-10 minuuttia. Purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä.
Terveisin Taru