Moi!
Tein naapuriin valmistujaisjuhliin tälläisen mango-passionjuustokakun. Koristeeksi laitoin amppelimansikoiden lehtiä, mansikan paloja, kotimaisia vadelmia ja punaherukoita.
Ihanan raikas ja kesäinen kakku tuli!
Onnea vielä kerran naapurin Veikolle! :D
Minulla on myös ohje Passionjuustokakkuun ø26cm ja Mangojuustokakkuun ø26cm
Mango-passionjuustokakku ø26cm
Pohja:
300 g kaurakeksejä
100 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk (à 150g) Ingman Perinteinen Mango-Appelsiini jogurttia
2½ dl Bonne mangososetta
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
8 rkl sokeria
14 liivatelehteä
½ dl vettä
½ dl passionpyrettä (4 hedelmän mehu)
Kiille:
1 prk (150g) Jam it! Mango- tai Passionhilloa
2 rkl passionpyrettä (1 hedelmän mehu)
½ + ½ dl vettä
2 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.
Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää siihen mangojogurtti ja mangosose. Yhdistä vaahdot. Kiehauta kattilassa passionpyre ja ½ dl vettä. Sulata lionneet liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen kiilteen laittoa.
Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon hillo, passionpyre (tai hedelmien sisus) ja puolet vedestä. Sekoittele tasaiseksi. Jos käytät passionhilloa kiilteessä siemenet kannattaa jättää, ne toimivat kivoina kakun koristeina (esimerkiksi näin) (mulla oli tässä kakussa mangohillo). Kiehauta loppu vesi kattilassa tai lasissa mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana seoksen joukkoon ja kaada kakun päälle (lusikan kautta ettei täytteeseen poraudu reikää). Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.
Terveisin Taru