Moi!
Nyt on karhunvadelma-aika parhaimmillaan ja marjaa on tullut hyvin. Yhtenä iltana poimittiin lähes 5 litraa marjoja. En halunnut kaikkea pakastaa niin tein ensin marjarahkaa ja sitten tämän kakun. Tämä kakku on muokattu versio sydämen surujen kakusta. Tämä on mun lemppariohje kun on niin helppo ja hyvin muokattavissa. Kaikki ainekset sekoitetaan yhdessä kulhossa ilman vatkausta. Marjoja en sekoittanut taikinaan vaan laitoin kaksi kerrosta niitä taikinakerrosten väliin. Oli tosi hyvää kakkua. Syötiin tätä heti lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa 😋
Karhunvadelmakahvikakku / Karhunvadelmakakku (2l)
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
250 g turkkilaista jogurttia tai rahkaa tms
½ dl sitruunan mehua
2 munaa
2-3 dl karhunvadelmia
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan sitruunanmehu, sulatettu rasva ja turkkilainen jogurtti tms. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai lastalla. Lado kerroksittain taikinaa ja marjoja jottei marjat hajoaisi. Aloita ja lopeta taikinalla. Paistetaan 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180 asteessa noin 55-60 minuuttia.
Terveisin Taru