Moikka!
Tein tänään mieheni syntymäpäivän kunniaksi suklaakakun ja koska hän rakastaa minttusuklaata niin sellainen sitten työn alle :) Ja kun suklaakakkua tehdään niin tehdään se sitten kunnolla! ;D Pohjana kakussa on Rouva V:n supersuklainen kakkupohja, ohje löytyy täältä, kostutuksena on Frezzan minttusuklaajuoma. Sisälle tein minttusuklaatäytteen, päällä minttusuklaaganache (tummasta suklaasta ja pätkiksestä) valkosuklaa raidoilla ja pursotukset ovat itsetehtyä suklaakermaa (ei siis sitä kaupan valmista). Ruusupursotus ei mennyt ihan nappiin, itseä harmittaa kun vispikerma repeilee/rakoilee epäsiististi pursottaessa. Floravispi olisi parempaa pursottaessa mutta se ei maistu niin hyvälle. Ehkä joskus kokeilen 50/50 suhdetta...
Onnea syntymäpäiväsankarille!!! <3
16.5.2013 Yleisön pyynnöstä naputtelen myös ohjeet tähän kakkuun :)
Pohjan ohje löytyy siis täältä.
Tein kakun 26cm irtopohjavuokaan. Pohjassa on tärkeää, että se valmistetaan täyttöä edeltävänä päivänä (ja kakku täytetään syömistä edeltävänä päivänä joten varaa kakun tekoon kolme päivää, näin saat parhaimman mahdollisen kakun tarjolle). Kakkupohja on vaikea leikata tuoreena, siksi on hyvä jos kakku saisi levätä vuorokauden ennen täyttöä.
(Kaikkien kakkupohjien on hyvä antaa levätä vuorokausi ennen täyttöä)
Suklaatäyte
400g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kermaa
200g tummaa suklaata (taloussuklaalevy)
1 pussi pätkis minibites suklaata (140g)
1rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2-3rkl kiehuvaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sinä aikana kerma ja sulata tummasuklaa mikrossa lautasella (sekoita n.30 sekunnin välein ja varo ettei suklaa pala). Rouhi pätkikset pieniksi veitsellä ja lisää sulaan tummaansuklaaseen, sekoittele seosta, jos pätkikset ei sula niin laita vielä hetkeksi mikroon. Pätkis ei tykkää kovasti sulatuksesta niin tästä syystä tälläinen sulatustapa. Sekoita sula suklaa tuorejuustoon. Sen jälkeen yhdistä tämä kermavaahtoon. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen ja yhdistä ohuena nauhana täytteeseen.
Kostuta kakku Frezzan minttusuklaajuomalla ja täytä. Täytä kakku irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen tarjoilulautaselle tekeytymään jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kinuskikissalta löytyy mahtavat kakun täyttö ohjeet täältä. Käytän itse pituussuunnassa halkaistuja piirtoheitinkalvoja irtopohjavuoan reunoilla ja kasaan kakun sinne sisään suoraan kakkukuvun pohja"lautaselle".
Kostutusta oman maun mukaan. Minulla taisi kakkuun mennä 2 pulloa juomaa.
(tämä kuva on eri kakusta, mutta tästä näkee miten kasaan kakut)
Suklaaganache
50g maitosuklaata
80g pätkis-suklaata
n.1/2 dl kermaa
Sulata suklaat mikrossa lautasella. Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Yhdistä sulatettu suklaa kuumaan kermaan ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetki ennen kakun päälle kaatamista. Kaada suklaata joka puolelle kakun pintaan, niin ettei tyhjiä kohtia jää ja anna suklaan itsekseen levitä ja tasoittua kakun päälle. Älä hirveästi koske siihen jos vaan mahdollista.
(Tein marmoroinnin valkosuklaalla)
Suklaakerma
4 dl kermaa
4rkl kaakaojauhetta
4rkl tomusokeria
Vatkaa kerma ja lisää samalla sihdin läpi kaakaojauhe ja tomusokeri.
Pursottele kakku haluamallasi tavalla.
Lisäys 3.6.2013: Minulla on myös toisenlainen minttusuklaatäytekakku täällä!
Terveisin Taru