Moikka!
Tein vaihteeksi kasvispitsaa iltapalaksi. Löysin kaupasta niin ihania pikkutomaatteja, keltaisia ja punaisia, että inspiroiduin niistä 😃 Nämä ovat kyllä ihanat ainekset yhdessä, tomaatti, mozzarella ja pesto. Lisäksi siihen vielä kevätsipulia ja fetaa hieman, nam! Oli tosi onnistunutta pitsaa! 😋 Jaksaa tämän voimalla taas tehdä pihahommia. Kunhan vaan routa jo sulaisi!
Tomaatti-mozzarella-pesto-pitsa
2 pyöreää pitsaa
Pitsapohjat:
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa (1 pss kuivahiivaa)
½ tl suolaa
4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla pitsapohja pellille.
Pitsakastike:
2 dl tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
½ dl vettä
2 rkl fariinisokeria
½ tl suolaa
½ tl mustaa pippuria
3-4 valkosipulin kynttä
kourallinen tuoretta basilikaa
1 tl pitsamaustetta
1 tl oreganoa, timjamia tms.
Kuori valkosipulinkynnet ja mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä aineksia hetki kasaan, näin maut heräävät. Soseuta kastike halutessasi sileäksi.
Kaikki ainesten määrät ovat arvioita! Voit halutessasi muokkailla aineksia itsellesi sopivaksi. Voit lisätä jotain tai jättää jotain pois. Tuoretta tomaattiakin kannattaa lisätä.
Levitä kastiketta pohjien päälle.
Tätä kannattaa tehdä kerralla isompi satsi ja pakastaa sopivan kokoisissa purkeissa!
Täytteet:
n. 4 dl juustoraastetta
vihreää pestoa
2 palloa mozzarella-juustoa
pari kourallista kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulia
fetajuusto-kuutioita
Ripottele kastikkeen päälle juustoraaste ja tiputtele sitten teelusikalla pestoa sinne tänne.
Laita sitten päälle viipaloitu mozzarella ja viipaloidut sipulit ja tomaatit.
Laita lopuksi fetaa ja vielä ihan vähän juustoraastetta.
Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Terveisin Taru