Moikka!
Sain viime syksynä appivanhemmilta ison pussin karviaisia. Tein pari kuukautta sitten niistä tätä likööriä. Laitoin marjat suoraan pakkasesta alkoholiin. Tämä likööri olikin kivan makuista! Maku on jännä koska se on samaan aikaan todella makea ja silti kirpsakka. Ihanaa! Samanlaista likööriä saisi myös raparperista. Siskoni teki sellaista raparperilikööriä joskus ja siitä saikin ihania shotteja laittamalla päälle pienen nokareen kermavaahtoa ja ripottelemalla sen päälle vielä kanelia! Sopisi hyvin tähänkin! Nam! :)
Sain viime syksynä appivanhemmilta ison pussin karviaisia. Tein pari kuukautta sitten niistä tätä likööriä. Laitoin marjat suoraan pakkasesta alkoholiin. Tämä likööri olikin kivan makuista! Maku on jännä koska se on samaan aikaan todella makea ja silti kirpsakka. Ihanaa! Samanlaista likööriä saisi myös raparperista. Siskoni teki sellaista raparperilikööriä joskus ja siitä saikin ihania shotteja laittamalla päälle pienen nokareen kermavaahtoa ja ripottelemalla sen päälle vielä kanelia! Sopisi hyvin tähänkin! Nam! :)
800 g karviaisia
1 kg sokeria
8 dl kirkasta n. 40% alkoholia
Kaada karviaiset ja sokeri suureen kannelliseen tölkkiin. Kaada joukkoon alkoholi, jota tulee olla niin paljon että marjat peittyvät. Sekoita varovasti ja anna mehustua kylmässä muutaman kuukauden ajan. Kääntele astiaa viikoittain. Siivilöi marjat pois ja kaada likööri pulloihin.
Ohjeella tulee noin 1½ litraa likööriä.
Karviaisissa on aika paljon roskia. Ne kannattaa siivilöidä pois harsolla tai todella tiheällä siivilällä.
Ohjeella tulee noin 1½ litraa likööriä.
Karviaisissa on aika paljon roskia. Ne kannattaa siivilöidä pois harsolla tai todella tiheällä siivilällä.
Terveisin Taru