Moi!
Sain K-kaupalta ilmaiseksi maapähkinävoita ja halusin tehdä siitä heti jotain suklaista herkkua! Taas käytin niin monipuolista ja helppoa kinderpiirakan taikinaa pohjana. Olen päätynyt siihen niin monet kerrat! 😄 Pohja on muuten sama, mutta vähensin sokerin määrää ja lisäsin joukkoon maapähkinävoita. Kuorrutuksen tein makuihin sopivaksi. Maapähkinävoi mehevöittää pohjaa ihanasti ja antaa hentoa pähkinäistä makua. Maapähkinävoita saisi olla maun puolesta enemmänkin, mutta en ole kokeillut sitä vielä. Suolapähkinät viimeistelee ehdottomasti piirakan! Niistä tulee suutuntumaa, suolaisuutta ja ulkonäköäkin. Tämä kokeilu onnistui kertaheitolla! Ja varmasti teen uudestaan tätä! ...tai itseasiassa, tein jo... 😂
Maapähkinäpiirakka (pellillinen)
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 kananmunaa
2 dl maapähkinävoita
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata veteen samalla voi. Sekoita vesi-voiseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekoittaen munat yksitellen taikinaan. Lisää lopuksi maapähkinävoi. Paista 200 asteessa noin 30-35 min. Jätä pohja jäähtymään ja valmistele kuorrute.
Kuvien mukainen kuorrutus syntyy näin:
♥ Rouhi 1-2 dl suolapähkinöitä
♥ Laita 2 rkl maapähkinävoita pieneen minicrip-pussiin
♥ Ota valmiiksi marmorointia varten coctailtikku
♥ Sulata joko 200g suklaata, tummaa tai maitosuklaata, tai Dr.Oetkerin suklaakuorrutetta 2 pussia. Itselläni oli valkoinen- ja tummakuorrute yhdessä. Jos käytät kuorrutetta niin voit laittaa pussien sisällöt lasikippaan ja sulattaa mikrossa 1-2 minuuttia välillä sekoitellen.
♥ Levitä ensin suklaa/kuorrute piirakan päälle. Leikkaa minicrip-pussin kulmaan pieni reikä ja tiputtele sitten maapähkinävoita pieniä kasoja joka puolelle. Vetele nopeasti coctailtikulla maapähkinävoi-kasoja jotta syntyy marmorikuvioita. Ripottele lopuksi päälle rouhitut suolapähkinät.
♥ Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä ennen paloiksi leikkaamista.
Voit tehdä myös kakun puolittamalla kaikki ainekset ja paistamalla taikinan 24cm irtopohjavuoassa!
Muista laittaa vuokaan myös pohjalle leivinpaperi!
Terveisin Taru