Moi!
Olen jo pitkään halunnut kokeilla brownies-keksejä ja nyt osui kiva ohje kohdalle. Ohje löytyi Sannan Baking my dream cakes-blogista. Muokkailin ohjeen omanlaiseksi. Keksit ovat tuoreina hieman kovan oloisia, mutta säilytyksessä muuttuivat kosteammiksi ja pehmeämmiksi. Tekisin ehdottomasti nämä jo edellisenä päivänä esimerkiksi juhliin. Keksit olivat myös aika makeita, ensi kerralla en tekisi niistä (ahneuksissani) näin isoja, heh! ;D Mutta siis, keksit ovat todella suklaisia, koostumukseltaan sitkeän rapeita ja suklaahiput tuovat purutuntumaa mukaan. Täyte on aivan ihanan makuista ja sopii keksiin todella hyvin! Keksit olivat todella hyviä ja tykättiin näistä tosi paljon!
Brownie keksit (30 kpl)
200 g tummaa suklaata
150 g tummia suklaahippuja (esim. Pirkka)
40 g voita
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
150 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
(1 tl vahvaa kahvia (½ tl pikakahvijauhetta))
Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Sulata voi ja sulata 200g suklaata sulan voin joukkoon, lisää tähän pikakahvijauhe. Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Lisää suklaavoi ja 150 g suklaahippuja taikinan joukkoon. Anna taikinan jähmettyä pöydällä noin 10 minuuttia.
Annostele noin 1 rkl taikinaa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Noin 15 annosta taikinaa per pelti. Paista keksejä noin 9-10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Minä tein kekseistä isompia. Sain taikinasta 31 puolikasta.
Uunipellille mahtui 12 keksiä, mutta ensi kerralla tekisin näistä pienempiä.
Nutella-tuorejuustotäyte:
100 g voita
2 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g nutella-levitettä
Vatkaa huoneenlämpöinen voi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri, tuorejuusto ja nutella. Vatkaa täyte kuohkeaksi. Laita noin 1 rkl täytettä jokaisen keksiparin väliin ja anna keksien jähmettyä jääkaapissa.
Näiden pakastaminen onnistuu hienosti!
Terveisin Taru