Moi!
Mulla oli reilu viikko sitten synttärit ja tiesin, että väkeä poikkeaa niin tein vähän kakkuja :D Tein omiin suklaan himoihin kaksi Nigellan paholaisen kakkua vadelmilla höystettynä, ohje löytyy täältä. Tämä kakku on ihan parasta suklaaherkkua mitä tiedän ja varsinkin vadelmaisena!!! ♥
Toinen kakku jota halusin pitkästä aikaa tehdä oli ruotsalaisten versio Schwarzwaldin kakusta. Ohje löytyy täältä. Liian kosteat kelit vaan kävivät liiaksi marenkipohjien päälle... Tein pohjat jo edellisenä iltana ja ne ottivat jo etukäteen itseensä niin paljon kosteutta, että sulivat aikas nopsaan kakun sisällä vaikka kasasin kakun vain noin 3 tuntia ennen sen syömistä. Tällä kertaa en myöskään lähtenyt Alkoon hakemaan Cointreau-appelsiinilikööriä vaan maustoin täytekerman vain appelsiinin mehulla ja kuoriraasteella. Likööri maistuu kakussa niin vähän, ettei sen puuttumista edes huomannut. Kakku oli monen mielestä hyvää, itse en tällä kertaa tykännyt vaikka viimeksi se oli tosi hyvää. Liekö syynä sitten se marenkilevyjen sulaminen, se vaikutti kuitenkin kokonaisuuteen aika paljon...
Terveisin Taru