tiistai 30. heinäkuuta 2019

Mustikkasangria (valmista juomaa noin 2,5L)

Moi!
Tein tälläistä mustikkasangriaa ja inspiraationa mulla oli Valion ohje jota hieman muuttelin niin ettei jäänyt mitään pullon pohjia pyörimään 😃 Tämä on älyttömän hyvää ja raikasta juomaa! Suosittelen kyllä kokeilemaan 💜


Mustikkasangria:
1 pullo punaviiniä (75cl eli 7½dl)
2 tölkkiä lonkeroa (á 0,33dl)
1 litra Valio hedelmätarha luomumustikkamehua (osa jääpaloiksi)
1-2 dl jäisiä mustikoita

Tee ensin rasiallinen jääpaloja mustikkamehusta.
Kun ne ovat jäätyneet niin laita kannun tai maljan pohjalle jäiset mustikat ja jääpalat.
Kaada päälle loput mustikkamehut, lonkerot ja punaviini.
Voit halutessasi lisätä vielä jäitä ja koristeita hedelmistä esimerkiksi sitruunan viipaleita.

💜 Nauti heti! 💜

Terveisin Taru

torstai 25. heinäkuuta 2019

Ruiskaunokkipatongit 3kpl

Heippa!
Leivotaan-lehdessä oli ohje patonkeihin joissa oli ruiskaunokin kukkia. Ihastuin ideaan ja kun ruiskaunokkeja on pihassa paljon niin aloin samantien hommiin 😁 Tein patongit tällä omalla ohjeella vaihtaen vain valkosipulin ruiskaunokeihin. Laitoin taikinaan 10 kukkaa ja se oli minusta loppujen lopuksi aika vähän. Ensikerralla laittaisin tuplamäärän. Kukat eivät maistu miltään mutta niiden kanssa leivästä tulee mielenkiintoista ja ihanan kaunista 💜 


Ruiskaunokkipatongit 3 kpl
4 dl vettä
½ pkt hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
10-20 ruiskaunokin kukkien terälehdet
n. 9 dl vehnäjauhoja

Lämmitä kattilassa kädenlämpöiseksi vesi. Liota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, oliiviöljy, suola ja kukkien terälehdet. Lisää sitten vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Leivo sitten taikinasta kolme patonkia ja laita ne uunipellille tai patonkipellille. Tee halutessasi patonkeihin viiltoja. Jätä sitten kohoamaan liinan alle noin 15 minuutiksi. Paista patonkeja 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Ja kukkia kyllä riittäisi vaikka kuinka moneen patonkiin! 😄

Patonkia olen tehnyt myös tästä ihanasta tahnasta jonka teen valkosipulinnupuista ja oliiviöljystä (ohje). Tämä tahna sopii ihanasti myös marinadeihin!

Terveisin Taru

Mansikkamuffinsseja

Moi!
Mulla oli synttärit viime viikonloppuna, mutta tällä kertaa en järjestänyt mitään ihmeellistä. Tein lasten toiveesta muffinsseja. Nämä mansikkamuffinssit on Kinuskikissan ohjeella tehtyjä. Olen tehnyt näitä monta kertaa ennenkin. Taikina on rahkaisa ja mehevä. Nämä on tosi hyviä! 😋



Terveisin Taru

tiistai 16. heinäkuuta 2019

Britakakku, makuna mansikka ja raparperi

Moikka!
Tein yhtenä päivänä Britakakun (ohje) kun sain ystäväni pitkästä aikaa kylään ♥
Väliin laitoin itse tekemää mansikka-raparperihilloa ja vaniljarahkaa (2 dl kermaa vatkattuna + 1 prk vaniljarahkaa + 1 rkl vaniljasokeria + 2 rkl vaniljakreemijauhetta). Laitan täytettä aina väliin ja myös päälle. Lopuksi päälle paljon mansikoita ja omasta pihasta ruiskaunokkeja ja ruusuja koristeeksi 🌼 Oli kyllä tosi hyvää! 😋




Terveisin Taru

lauantai 13. heinäkuuta 2019

Mansikka-raparperihillo (ja kukkakuvia)

Moi!
Tässä teille mansikka ja raparperi-pläjäys! 😊 Sain siskolta raparperia ja nyt on mansikkaa tietysti ostettu paljon! Olen jo viisi laatikkoa ostanut, mutta pakkaseen en ole saanut mielestäni vielä tarpeeksi. Kun perkaan pakkaseen 5kg mansikkaa, sinne päätyy lopulta aina vain 2-3kg 😁 Lapset saa syödä aina tuoretta niin paljon kuin napa vetää ja sitten olen tehnyt kaikkia mahdollisia mansikkaherkkuja mitä olen keksinyt. Yhdestä kakkoslaatu laatikosta tein kokonaan hilloa raparperin kanssa. (tykkään muuten sileästä hillosta niin siksi ohjeessa hillo soseutetaan) Ollaan syöty mansikkaa vaniljajäätelön kanssa ja tein ison kulhollisen mansikkarahkaa. Sitten kaikkein helpoin herkku on ihan vaan mansikat sokerilla ja kermalorauksella! Yhtenä päivänä tein brita-kakun. Tästä hillosta tein kääretortun. Sitten tein pellillisen piirakkaa johon laitoin pilkottua mansikkaa ja raparperia ja päälle vielä purkillinen kermaviiliä. Hyviä herkkuja kaikki! 😋 Loppuun vielä kukkakuvia! Puutarhassa mulla kuluukin taas hirveästi aikaa, iltaisin ei malttaisi millään tulla sisälle... 😃


Mansikka-raparperihillo:
1,3 kg mansikoita
1 kg raparperia
1 dl vettä
2 rkl vaniljasokeria
1 kg (1pkt) hillosokeria

Perkaa mansikat ja kuori ja pilko raparperi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia pehmeiksi ja soseuteta sauvasekoittimella. Lisää sokerit. Keitä vielä 10 minuuttia.
Laita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. (minä laitoin hillon pakastusrasioihin ja pakkaseen)




 Marjapiirakkaan löydät ohjeen täältä ja kääretorttuun täältä.


Sormustinkukkia  ♥

 Siperianunikoita ja ruiskaunokeita ♥

 Siperiankurjenmiekka, suikeroalpi ja ruiskaunokeita ja siperianunikko ♥

 Taustalla on sormustinkukkia ja miljoonakelloamppeli. Krasseja ♥

Veriapila, myskimalva, kääpiösamettikukka ja orvokeita emaliämpäreissä kaivonkannella ♥

Terveisin Taru

maanantai 8. heinäkuuta 2019

Tyttäreni 5-vuotissyntymäpäivien tarjoilut

Moi!
Kesäkuussa juhlimme nuoremman tyttäreni 5-vuotissyntymäpäivää. Ihanat kekkerit olivat! ♥ Tällä kertaa oli leppäkerttu-teema ja sainkin kaikenlaista kivaa keksittyä sillä aiheella 😍 Töistä toin teemaan sopivia punaisia ja valkoisia kukkia ja kaapista löytyi vielä vanhat leppäkerttuvalotkin! 😃 Tein myös kyltit tarjottavista puna-valkoisella värityksellä.

Tarjolla oli nämä herkut! Klikkaa nimeä niin pääset ohjeeseen!
♥ Leppäkerttu-konvehdit









Terveisin Taru