Heips!
Tyttären synttäreillä suolaisena tarjottavana oli tarte flambée-pitsoja mininä ja croisantteja. Tarte flambée-pitsojen täytteeksi laitoin perinteisen pekonin ja sipulin lisäksi vielä fetaa. Pohjan tein taas osittain ruisjauhoista. Tein ohjeen kolminkertaisena josta tein 18 pikkupitsaa jotka jaoin kaikki neljään osaan. Näistä tuli kivoja pieniä suolapaloja! Olivat kyllä taas tosi hyviä ja kaikki menivätkin kuin kuumille kiville! ;D
Rukiinen pitsapohja
(6 pientä pizzaa tai yksi iso)
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa (½ pss kuivahiivaa)
½ tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla yksi iso tai 6 pientä pitsapohjaa pellille.
Sivele jokaiseen pohjaan reilu ruokalusikallinen
ranskankermaa ja ripsauta päälle mustapippuria ja timjamia.
Ripottele päälle täyte:
paljon juustoraastetta
140 g (=1 pkt) pekonia paistettuna
1 sipuli paistettuna
murustele päälle fetaa
ja vielä vähän juustoraastetta
Paista 250 asteessa 5-10 minuuttia. (minä pidin 8 minuuttia)
Tarjolla oli myös croisantteja jotka ostin valmiina kaupasta ja täytin maustamattomalla tuorejuustolla, salaatilla, ilmakuivatulla kinkulla ja ihanan ohuella meetvurstilla. Herkullisia olivat nämäkin! :)
Terveisin Taru