Moi!
Kun keitin omenaa soseeksi sain vision joka oli pakko heti toteuttaa (onneksi oli vieraita tulossa :D), nimittäin hyydyke/juustokakun omenasoseesta jota olin tekemässä :) Ajattelin, että karviaisten siemenet näyttäisi soseessa kakun päällä hienoilta ja omenasta saisi kivan ja pehmeän moussen. Sose on melko keltaista normaalisti joten lisäsin siihen ihan pienen pisaran vihreää elintarvikeväriä, cocktailtikun kärjellinen riitti. Sokerin määrän saat parhaiten itse maistelemalla täytettä. Täytteen makeus riippuu täysin tekemäsi soseen makeudesta. Pinnalla oleva sose saakin olla raikkaampaa, mutta täyte saisi olla makeampi. Tämä kakku on todella pieni, siitä saa noin 8 palaa.
Nonparelleilla ja valkosuklaa-spritsauksilla saa helposti kakusta juhlavan näköisen :)
Omena-hyydykekakku:
18cm irtopohjavuokaan
Pohja:
100 g kaurakeksejä
40 g voita sulatettuna
Täyte:
2 dl kermaa
2,5 dl turkkilaista jogurttia (tai 200 g maustamatonta tuorejuustoa)
2 dl omena-karviaissosetta
noin 1,5 dl sokeria (maistele!)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan mehua
4 liivatelehteä
Pinnalle:
n. 2,5 dl omena-karviaissosetta
pienen pieni pisara vihreää elintarvikeväriä
1 rkl vettä
1 liivatelehti
Koristeluun valkosuklaata ja nonparelleja
Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 18cm vuoan pohjalle. Juusto- ja hyydykekakkujen tekovinkkejä löydät tästä linkistä. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Lisää kermavaahdon joukkoon turkkilainen jogurtti (tai tuorejuusto) ja omenasose. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät soseen sen pinnalle. Laita pintasoseen liivatelehti likoamaan veteen n. 5 minuutiksi. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata yksi liivatelehti siihen ja lisää se soseeseen. Levitä sose päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa useita tunteja.
Terveisin Taru