Moi!
Tässä vielä yksi kakku jonka tein isälle. Tämä on niin hyvää ja ihanan raikasta, että yleensä tulee useampi pala napattua ;D Sitten asiaa tuosta oudon näköisestä kiilteestä. Tein tämän kakun pakastimeen etukäteen, ilman kiillettä. Ajattelin, että kiille menee huonoksi pakastimessa. Ja sitten kun oli aika tehdä kakku loppuun, oli kova kiire ja otin kakun pakkasesta viimetipassa ja tein kiilteen heti jäisen kakun päälle... mikä älynväläys! Kiille jäätyi tietysti heti ja muuttui tuollaiseksi hassuksi aaltomaiseksi eikä siitä enää muuttunut. No, hyvää oli ja taas ollaan hieman viisaampia! ;D
Valkosuklaa-limejuustokakku 24cm:
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Valion valkosuklaa-lime-rahkaa
4 dl kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
5 liivatelehteä
yhden limen kuoriraaste ja mehu
1 tl vaniljasokeria
Kiille:
2 dl vettä
noin ½ dl limen mehua (yhden limen mehu)
vihreää elintarvikeväriä
3 liivatelehteä
tomusokeria maun mukaan (mehu kannattaa jättää aika kirpeäksi)
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät
täältä.
Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka. Notkista tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. (valkosuklaa palaa todella helposti joten sekoita sitä sulatuksen aikana 20 sekunnin välein! Valkosuklaa sulaa myös todella nopeasti) Lisää varoen tuorejuusto-suklaaseos kermavaahdon sekaan. Lämmitä limenmehu kattilassa kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen ja lisää ohuena nauhana täytevaahtoon. Laita täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.
Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita mehu ja vesi sekä mausta sokerilla. Jätä kuitenkin mehu aika kirpeäksi. Lisää väriä tikulla ihan vähän kerrallaan. VINKKI: Tee mehu valkoiseen purkkiin/astiaan jotta sinun on helppo katsoa värjätessä, että miltä väri näyttää kakun päällä. Ota mehusta 0,5dl erikseen kattilaan ja lämmitä se kiehuvaksi, lisää mehuun liotetut liivatelehdet ja kaada tämä kuuma mehu kylmän loppumehun joukkoon. Pidä ruokalusikkaa täytteen päällä ja kaada mehu lusikan kautta täytteen päälle ohuena nauhana. Näin estät täytteen ja kiilteen sekoittumisen.
Laita taas jääkaappiin hyytymään mieluummin 3 tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla. Käy veitsellä kakun reuna läpi ennen irrottamista. Tai käytä reunakalvoja.
Terveisin Taru