Tarun Taikakakut

keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Suklaakakku (24cm)

Moi!
Testasin Yhteishyvän ohjeella suussa sulavaa suklaakakkua tyttären synttäreitä varten. Alkuperäinen ohje on kopioitu Yhteishyvän sivuilta ja se löytyy täältä. Muuttelin vähän ohjetta tänne niin kuin itse kakun tein. Ohje oli tosi paljon samanlainen kuin Daim-mutakakku jota teen, mutta pohja oli vaan kohotettu leivinjauheella ja jauhoa oli vähemmän. Siksi osasinkin odottaa hyvää kakkua 😃 Kakku oli helppo tehdä ja se oli todella suklaista ja herkullista! Varmasti teen tätä tyttären juhliin! 😋



Suklaakakku:
200 g taloussuklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja rasvaa sen verran vuoan reunoja että saat reunoille leivinpaperista suikaleet. Näin kakku irtoaa vuoasta helposti. Sulata suklaa ja voi yhdessä muovikulhossa mikrossa 20 sekunnin välein sekoitellen niin kauan kunnes suklaa on sulanut. Jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot siivilän läpi kevyesti nostellen taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. (itse kokeilen ensi kerralla 50 minuuttia koska kakku jäi todella kuopalle keskeltä

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta älä keitä. Lisää sekaan paloiteltu suklaa ja voi. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.


Terveisin Taru

lauantai 26. toukokuuta 2018

Täytekakkuja kummitädille

Moi!
Tein tällä kertaa kummitädilleni kakkuja 😊 Tein yhden 4 munan sokerikakkupohjan gluteenittomana ja laktoosittomana 24cm vuokaan. Sitten tein kaksi kappaletta 6 munan sokerikakkupohjia 26cm vuokiin. Kaikissa kakuissa oli  laktoositon maito kostukkeena ja välissä mansikkahilloa ja laktoositonta kermavaahtoa. Kaikissa pursotukset laktoosittomasta vispikermasta. Jokainen kakku oli koristeltu kotimaisilla pensasmustikoilla, mustikoilla ja vadelmilla. Ihania herkkuja! 💕

♥ Onnittelut vielä tädeilleni 60-vuotissyntymäpäivän johdosta! ♥



Terveisin Taru

torstai 24. toukokuuta 2018

Likööri punaisesta karviaisesta ja marja-aroniasta

Moi!
Pullottelin liköörin jonka tein alkuvuodesta punaisista karviaisista ja marja-aroniasta. Punaisesta karviaisesta olen tehnyt aiemminkin likööriä ja siitä tulee ihanan väristä, mutta nyt kun mukana oli hieman aroniaa niin väristä tuli oikein syvän punainen! 😍
Ohje likööriin löytyy täältä. Marjoja ja niiden määrää voit huoletta muutella mielesi mukaan 😊



Terveisin Taru

perjantai 18. toukokuuta 2018

Täytekakku ja voileipäkakku

Moi!
Tälläiset kakut tein 60-vuotisjuhliin.
Täytekakkuun tein 22cm x 32cm 10 munan vaalean sokerikakkupohjan jonka kostutin maidolla. Väliin tuli mansikkahilloa ja kermavaahtoa jonka maustoin vaniljasokerilla. Päälle pursotukset (n.7dl) ja mansikoita, pensasmustikoita, ruusuja ja harsokukkaa. Kukat ovat kukkaputkissa. Voileipäkakun tein tällä ohjeella mutta 1,5 kertaisena niin että joka kerrokseen tuli 7 paahtoleipää, leipäkerroksia oli neljä. Molemmat kakut olivat laktoosittomia.

Onnea vielä Heimo! 😊





Terveisin Taru

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Täytekakku ja voileipäkakku

Moi!
Tein alkuviikolla 15 hengen täytekakun ja voileipäkakun tädilleni. Lisäksi tein vielä kinuskikeksejä joiden ohje löytyy täältä. Täytekakkuun tein 4 munan 24cm gluteenittoman sokerikakkupohjan. Gluteeniton pohja on niin höttöistä etten kostuttanut sitä ollenkaan. Väliin tuli mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Päälle pursotukset ja kotimaisia pensasmustikoita, vadelmia ja mustikoita. Voileipäkakun tein tällä ohjeella, mutta pienensin sitä 24cm vuokaan sopivaksi.

Ihanan lämmintä ja kesäistä viikkoa kaikille! 💛


Terveisin Taru