Moi!
Testasin Yhteishyvän ohjeella suussa sulavaa suklaakakkua tyttären synttäreitä varten. Alkuperäinen ohje on kopioitu Yhteishyvän sivuilta ja se löytyy täältä. Muuttelin vähän ohjetta tänne niin kuin itse kakun tein. Ohje oli tosi paljon samanlainen kuin Daim-mutakakku jota teen, mutta pohja oli vaan kohotettu leivinjauheella ja jauhoa oli vähemmän. Siksi osasinkin odottaa hyvää kakkua 😃 Kakku oli helppo tehdä ja se oli todella suklaista ja herkullista! Varmasti teen tätä tyttären juhliin! 😋
Suklaakakku:
200 g taloussuklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja rasvaa sen verran vuoan reunoja että saat reunoille leivinpaperista suikaleet. Näin kakku irtoaa vuoasta helposti. Sulata suklaa ja voi yhdessä muovikulhossa mikrossa 20 sekunnin välein sekoitellen niin kauan kunnes suklaa on sulanut. Jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot siivilän läpi kevyesti nostellen taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. (itse kokeilen ensi kerralla 50 minuuttia koska kakku jäi todella kuopalle keskeltä
Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta älä keitä. Lisää sekaan paloiteltu suklaa ja voi. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
Terveisin Taru