Moi!
Mulla on pakkasessa paljon omenasoseita ja tällä kertaa tein siitä leipää. Tästä tuli kyllä ihan älyttömän maukasta! Mehevä sisus, rapea kuori, omenainen maku ja ihania rouskuvia pähkinäsattumia! Täydellistä! ❤
Omena-pähkinäleipä 2 kpl
3 dl omenasosetta
3 dl vettä
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl juoksevaa luomuhunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1½ - 2 tl suolaa
9½ dl vehnäjauhoja
1 dl rouhittua mantelia ja cashewpähkinää
½ dl auringonkukan siemeniä
½ dl auringonkukan siemeniä
Lämmitä omenasose ja vesi kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää öljy, juokseva hunaja ja suola. Lisää lähes kaikki jauhot ja samalla pähkinät ja siemenet ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia.
Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia. Lämmitä tällä aikaa uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä keskitasolla 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.
Terveisin Taru