Tarun Taikakakut

tiistai 28. huhtikuuta 2020

Omena-pähkinäleipä 2 kpl

Moi!
Mulla on pakkasessa paljon omenasoseita ja tällä kertaa tein siitä leipää. Tästä tuli kyllä ihan älyttömän maukasta! Mehevä sisus, rapea kuori, omenainen maku ja ihania rouskuvia pähkinäsattumia! Täydellistä! ❤


Omena-pähkinäleipä 2 kpl
3 dl omenasosetta
3 dl vettä
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl juoksevaa luomuhunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1½ - 2 tl suolaa
9½ dl vehnäjauhoja
1 dl rouhittua mantelia ja cashewpähkinää
½ dl auringonkukan siemeniä 

Lämmitä omenasose ja vesi kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää öljy, juokseva hunaja ja suola. Lisää lähes kaikki jauhot ja samalla pähkinät ja siemenet ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia. 

Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia. Lämmitä tällä aikaa uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä keskitasolla 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.


Terveisin Taru

lauantai 18. huhtikuuta 2020

Appelsiinikakku unikonsiemenillä (2 litran vuokaan)

Moi!
Yhtenä päivänä innostuin leipomaan kahvikakkuja. Tein kaksi tälläistä pientä appelsiinikakkua ja kaksi pientä tiikerikakkua. Teen nykyään usein 2 litran kakkutaikinan mutta jaan sen kahteen litran vetoiseen vuokaan. Näin saan pieniä kakkuja pakkaseen tai viemisiksi. Tämä ohje on sydämen surujen kakun ohje muutettuna appelsiinin makuiseksi. Tämä oli todella hyvää kakkua. Parasta tämä on huoneenlämpöisenä. Unikonsiemenet toi tähän kivaa pientä rapsuvaa suutuntumaa 😊


Appelsiinikakku unikonsiemenillä:
2 litran kakkuvuokaan
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
250 g turkkilaista jogurttia
½-1 dl appelsiinin mehua
yhden ison appelsiinin kuoriraaste
2 kananmunaa
1 rkl unikonsiemeniä 

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan appelsiinin mehu ja kuoriraaste, sulatettu rasva ja turkkilainen jogurtti. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai lastalla. Paistetaan 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180 asteessa noin 50-60 minuuttia. 
Kokeile tikulla kypsyys ajoissa ettei kakku kuivu! Minulla iso 2 litran kakku kypsyy 50 minuutissa ja pienet litran kakut 40-45 minuutissa.


Terveisin Taru

tiistai 14. huhtikuuta 2020

Erilaisia herkkuja!

Heippa! 
Tässä kuvia herkuista joita olen lähiaikoina tehnyt. Ohjeet löytyy jo blogista 😄 Nämä on kaikki sellaisia ohjeita joita on helppo soveltaa. 
Nimeä klikkaamalla pääset ohjeeseen!

Näitä kuvia löytyy instagram-tililtäni täältä 😀

Tähän kakkuun upposi puolikas purkki ranskankermaa ja loput turkkilaiset jogurtit. Lisäksi taikinassa on tummaa suklaata rouhittuna. Suklaakuorrutteen päällä on hasselpähkinärouhetta, ihan parasta kakkua! 😋

Jaoin ohjeen puoliksi ja tein 2 kakkua. Koristeena kaikenlaista mitä jääkaapista sattui löytymään. Älyttömän hyvää!

Päällä villivadelmia omasta pihasta.  

Nämä kääretorttuleivokset loihdin niistä aineksista mitä kotona oli. Kääretortun sisällä on loput mustikka-omenahillosta ja jatkoin sitä mansikkahillolla. Päälle tuli kermapursotukset ja persikkaa ja mandariinia. Hyviä oli! 😊



Terveisin Taru

lauantai 4. huhtikuuta 2020

Pinaattisämpylät siemenillä (18 kpl)

Moi!
Yksi päivä tein taas perheelle sämpylöitä. Tällä kertaa sain vaihtelua niihin pinaatista. En tiedä onko jonkun mielestä vihreät sämpylät karmean näköisiä mutta meistä nämä oli ihania 😄 ja tosi hyviä! 😋😍




Pinaattisämpylät 18 kpl
5 dl vettä
50g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
4 pinaattinappia (pakaste)
1 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä 

Sulata pinaattinapit. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (kuivahiivalla 42 asteiseksi) ja liota hiiva siihen. Jos käytät kuivahiivaa lisää se jauhojen joukossa. Lisää joukkoon muut aineet ja alusta taikina kimmoisaksi jauhoilla. Anna taikinan kohota liinan alla noin 15-25 minuuttia. 
Leivo taikinasta kaksi pötköä ja jaa molemmat pötköt 9 palluraan, pyörittele pyöreiksi. Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille kohoamaan liinan alle noin 10-15 minuutiksi. Paista sämpylät 225 asteessa 12-15 minuuttia.


Terveisin Taru

torstai 2. huhtikuuta 2020

Jättikeksi - Pannukeksi - Keksipiirakka - Skillet cookie 24cm

Moi!
Tässä ohje kivaan herkkuun! Olen tutkinut useita ohjeita ja niitä yhdistelemällä tehnyt tämän oman. Jos tykkäät lämpimästä mutakakusta jäätelön kera niin tässä on toinen samantapainen herkku. Tämä jättimäinen keksi on reunoilta rapea ja keskeltä ihanan mutainen. Taikinan joukkoon rouhitaan erilaisia suklaita sattumiksi. Minulla oli tässä valkosuklaata, tummaa suklaata ja neljä Kinderpatukkaa. Lämpimänä tämä jättikeksi on todella hyvää jäätelön kanssa 😋



Jättikeksi - Pannukeksi - Keksipiirakka - Skillet cookie 24cm:
175 g voita
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
n. 150 g erilaisia suklaita rouhittuna

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sokerit. Anna sokereiden sulaa sekoitellen noin 5 minuuttia.  Lisää sitten joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne taikinaan parissa erässä hyvin sekoittaen. Sekoita sitten huolimattomasti suklaat taikinan joukkoon. Painele taikina 24cm piirakkavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia riippuen siitä kuinka pehmeän keksin haluat. Voit vielä paiston jälkeen lisätä keksin päälle rouhittua suklaata koristeeksi.



Terveisin Taru