Moi!
Blogini on ollut lähiaikoina aika hiljainen vaikka ahkerasti leivonkin ja seurailen muiden blogeja. Olen leiponut aika paljon vanhoja tuttuja juttuja joita ei kannata päivitellä ja lisäksi on ollut kiirus pihahommien kanssa. Tässä nyt pari kakkua joista toinen oli tilauskakku ja toinen maidoton testi oman suvun juhlissa jota halusin kokeilla. Leivontajuttuja on jonossa odottamassa päivitystä joten koitan tässä skarpata nyt kun pihahommatkin helpottaa 😉
Tämä kakku oli marjaisa peruskermakakku. Pohjana 6 munan sokerikakkupohja, kostutettuna omenamehulla. Välissä mansikkahilloa jonka päälle laitoin runsaasti vadelmaa ja mustikkaa, lisäksi ohuelti kermaa (2dl). Pursostukset ovat vispikermaa (3-4dl) ja päällä metsämustikoita, pensasmustikoita ja vadelmia. Kakku oli laktoositon ja marjat itsepoimittuja kotimaisia luomumarjoja 😋
------------------------------
Tämä pikkuinen kakku oli kokeilu maidottomasta täytekakusta. Pohjana 1 munan sokerikakkupohja jonka kostutin omenamehulla. Väliin laitoin vadelmahilloa, vadelmia ja mustikoita. Lisäksi laitoin vaniljasokerilla maustettua (Alpro) soijavispiä (1tl vaniljasokeria - 2dl soijavispiä). Päällä myös soijavispiä ja koristeena pensasmustikoita. Kakku on kuvassa kakkulautasella, joten se on tosi pieni. Kakkuvuoka johon kakun tein on noin 10cm halkaisijaltaan.
Huom! Kakku kannattaa koristella juuri ennen tarjoilua, koska soijavispi lässähti yön aikana. Siitä hävisi ilmaa ja vaahto näytti rumalta ja ohuelta. Onneksi kakku oli oman perheen sisäinen kokeilu 😅
Soijavispin maku oli mieto ja makea. Koostumus todella kevyt. Sitä ei voi verratakaan kermavaahtoon, mutta on kuitenkin hyvä korvike sille. Syöjän mielestä kakku oli hyvää täytekakkua 😊
Aurinkoisia syyspäiviä toivotellen, Taru