Heips!
Nyt on päärynöiden aika, sen kunniaksi tämä ohje! Kun aloin tekemään tätä piirakkaa, sain taas mahtavan idean! Suunnittelin tekeväni piirakan mantelisella muropohjalla ja päärynöillä. Kaapissa killitteli pari pakettia vaniljakastikeaineksia ja ajattelin että teen pohjan päälle paksun vaniljakastikkeen. Sitten hetken mielenjohteesta keksin laittaa jauheen turkkilaiseen jogurttiin! Mikä ihana yhdistelmä! Tämä piirakka ei ole kauhean makea ja pääosassa ovat miedot päärynä ja vanilja. Todella hyvää ja maukasta herkkua, siksi tätä on tullut tehtyä jo pari kertaa!
Päärynäpiirakka 26cm
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
Vaniljatäyte:
3 dl turkkilaista jogurttia (10% rasvaa) tai kermaviiliä
½ dl vettä tai maitoa
2 rkl sokeria tai päärynähilloa
1 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
2 tuoretta isoa päärynää
Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa se kunnolla vaahdon joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan nostellen. Tasoittele lusikalla taikina irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat voideltu.
Vatkaa jogurtti, vesi ja sokeri yhteen ja vatkaa sitten vaniljakastikeainekset pienissä erissä joukkoon. Jos jää paakkuja, ei haittaa, niitä ei huomaa valmiissa piirakassa. Levitä täyte taikinan päälle lusikalla. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja asettele täyteen päälle. Voit ripsutella koristeeksi vaniljaa myllystä ja ruskeaa ruokokidesokeria. Tai vaikkapa kanelia (itse jätin kanelin laittamatta ettei se peitä alleen päärynän ja vaniljan makuja).
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Terveisin Taru