Heippa!
Leivottiin tyttären kanssa suklaanälkään brownieseja. Ajatuksena oli tehdä ihan perusbrownieseja, mutta tämä ohje kiinnosti niin paljon, että sitä oli kokeiltava. Taikinassa on nimittäin kolme daim-patukkaa murskattuna... nam! Ohje on norjalaisen www.passionforbaking.com-blogin Manuelan ja ohje löytyy täältä. Manuelalta löytyy vaihekuvatkin näiden tekemiseen.
Päädyin vielä koristelemaan nämä tuorejuustokreemillä ja karhunvadelmilla. Melkoisia pommeja olivat... makeannälän selättämiseen riitti muutama haukkaisu ;D
Daim-Brownies:
160 g vehnäjauhoja
350 g tummaa suklaata
5 rkl kaakaojauhetta
230 g voita
350 g fariinisokeria
4 isoa kananmunaa
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 Daim-patukkaa
Päädyin vielä koristelemaan nämä tuorejuustokreemillä ja karhunvadelmilla. Melkoisia pommeja olivat... makeannälän selättämiseen riitti muutama haukkaisu ;D
Daim-Brownies:
160 g vehnäjauhoja
350 g tummaa suklaata
5 rkl kaakaojauhetta
230 g voita
350 g fariinisokeria
4 isoa kananmunaa
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 Daim-patukkaa
Sulata paloiteltu suklaa ja voi kulhossa vesihauteessa. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Lisää seuraavaksi munat, keltuaiset ja vaniljasokeri varovasti joukkoon, älä sekoita liikaa. Murskaa Daim-patukat monitoimikoneessa hienoksi murskaksi. Seuraavaksi joukkoon sekoitetaan vehnä- ja kaakaojauhot ja tämän jälkeen Daim-murska. Kaada taikina leivinpaperilla suojattuun vuokaan. Paista 180 asteessa keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan vuoassaan jonka jälkeen nosta vuoka pakastimeen 30 minuutiksi, näin saat leikattua täydellisen kauniita paloja.
Alkuperäisessä ohjeessä luki, että browniesit paistetaan 18 x 26 cm (7 x 10-inch) vuoassa, minä paistoin 20x25cm vuoassa ja se oli aivan liian pieni. Brownies oli nyt todella paksua, ainakin 4cm:stä. Ensi kerralla paistaisin tämän 20x30cm tai 25x35cm vuoassa.
Alkuperäisessä ohjeessä luki, että browniesit paistetaan 18 x 26 cm (7 x 10-inch) vuoassa, minä paistoin 20x25cm vuoassa ja se oli aivan liian pieni. Brownies oli nyt todella paksua, ainakin 4cm:stä. Ensi kerralla paistaisin tämän 20x30cm tai 25x35cm vuoassa.
Suklaakuorrutus:
80 g pehmeää voita
200 g tomusokeria
30 g kaakaojauhetta
150-200 g tuorejuustoa
Ota voi ajoissa jääkaapista. Sekoita/vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja vatkaa sähkövatkaimella n. 5 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa.
Terveisin Taru