Hei!
Kaikki alkoi leivontakaapin siivouksesta josta löytyi aivan liikaa nonparelleja joiden päiväys oli jo mennyt tai kohta menossa... Tähän piirakkaan meni kolmen erilaisen suklaisen nonparellipurkin loput. Pohjana piirakassa on maailman helpoin ja maukkain piirakkapohja eli kinderpiirakan pohja. Päällä sitten taas masaliisan eli mokkapalojen kuorrute. Mies kysyi, onko tämä nyt sitten kinderliisa?? Tunnettakoon tämä nyt siis kinderliisana ;D
Piirakan kuorrutteeseen laitoin pikakahvijauhetta sen verran (melkein 1 tl), että mausta tuli ihanan mokkainen. Tuo kinderpiirakan pohja on ihanan kostea ja se vaan paranee vanhetessaan. Tässä on siis yhdistettynä kahden suklaapiirakan parhaat osat! Varmaan arvaattekin, että tämä oli tosi ihanaa! ;D
Suklaapiirakka eli kinderliisa: (pellillinen)
Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja paloittele voi veteen ja anna sen sulaa. Sekoita ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
Paista 200 asteessa, noin 30-35 min.
Kuorrutus:
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
6 rkl kahvia (6 rkl vettä + ½tl pikakahvijauhetta)
6 rkl kahvia (6 rkl vettä + ½tl pikakahvijauhetta)
2 tl vaniljasokeria
Sulata kattilassa voi ja kun voi on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja lämmitä hellalla välillä tarvittaessa ja kaada pohjan päälle. Levitä nopeasti ja laita samantien nonparellit ennen kuin pinta kovettuu.
Jos et halua kovin makeaa piirakkaa niin voit puolittaa kuorrutteen määrän.
Terveisin Taru