Moikka!
Pitkään on ollut haaveissa tehdä passionhedelmästä juustokakkua ja toinen haave on ollut kokeilla uunissa paistettavaa juustokakkua. Kun veljeni vaimo ehdotti kokeiltavaksi tätä Leilan kakkua, ei tarvinnut miettiä kahta kertaa :) Muutenkin kokeiltavien lista on hirmu pitkä, niin tässähän meni kaksi kärpästä samalla iskulla ;D Ohje on Leilan Vielä yksi pala!-kirjasta. Kakkuun uppoaa melko määrä passionhedelmää joten kovin halvasta kakusta ei ole kyse, minulla 16 passionhedelmää maksoi Prismassa 9,97€!
Tulkitsin ohjeen jotenkin niin, että keksimurskaa pitäisi nostaa myös vuoan reunoille, mutta näin ei siis ole. Tekevälle sattuu ja tekemättä ei opi ;D Ja me itseasiassa tykättiin kun keksiä oli myös reunalla, joten jokainen laittakoon tavallaan.
Englannin kielinen ohje löytyy mustikka-versiona Leilan sivuilta ja ruotsin kielinen videon sisältävä ohje löytyy täältä.
Keksipohja:
300 g digestivekeksejä
150 g voita
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi, yhdistä nämä ja painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Kypsennä pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Tee tällä aikaa täyte.
Täyte:
600 g philadelphia tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2 rkl sulatettua voita
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (maizenaa)
3 kananmunaa
15 passionhedelmän mehut
200 g valkoista suklaata
Osta kaupasta mahdollisimman ryppyisiä passionhedelmiä, ne ovat kypsimpiä. Halkaise passionhedelmät, kaavi sisukset ja siivilöi hedelmien mehu. Minä painelin ja rapsuttelin lusikalla hedelmälihaa siivilässä, näin saa kaiken mehun irti, eikä siemenet mene mehun juokkoon. Laita mehu sivuun ja valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lisää joukkoon myös voisula ohuena nauhana ja maizena muutamassa erässä. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen ja lopuksi passionhedelmien mehu, sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lautasella ja lisää lopuksi lämpimänä täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä 30 minuuttia uunin jälkilämmössä.
Peitä kakku tarvittaessa foliolla jos se saa liikaa väriä. Minulla kakku ei saanut väriä juuri lainkaan ja oli aivan ihanan mehevä ja täydellinen. Suklaapossulta olen kuullut, että uunijuustokakkua ei kannata paistaa liian kauan, muuten se kuivuu, ja juuri siksi uskalsin ottaa kakun uunista vaikkei se ollut paljoa väriä saanut. Ja hyvä näin :)
Koristeeksi tehtiin passionhillosta vedellä ohennettuna kastike.
Tulkitsin ohjeen jotenkin niin, että keksimurskaa pitäisi nostaa myös vuoan reunoille, mutta näin ei siis ole. Tekevälle sattuu ja tekemättä ei opi ;D Ja me itseasiassa tykättiin kun keksiä oli myös reunalla, joten jokainen laittakoon tavallaan.
Englannin kielinen ohje löytyy mustikka-versiona Leilan sivuilta ja ruotsin kielinen videon sisältävä ohje löytyy täältä.
Keksipohja:
300 g digestivekeksejä
150 g voita
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi, yhdistä nämä ja painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Kypsennä pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Tee tällä aikaa täyte.
Täyte:
600 g philadelphia tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2 rkl sulatettua voita
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (maizenaa)
3 kananmunaa
15 passionhedelmän mehut
200 g valkoista suklaata
Osta kaupasta mahdollisimman ryppyisiä passionhedelmiä, ne ovat kypsimpiä. Halkaise passionhedelmät, kaavi sisukset ja siivilöi hedelmien mehu. Minä painelin ja rapsuttelin lusikalla hedelmälihaa siivilässä, näin saa kaiken mehun irti, eikä siemenet mene mehun juokkoon. Laita mehu sivuun ja valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lisää joukkoon myös voisula ohuena nauhana ja maizena muutamassa erässä. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen ja lopuksi passionhedelmien mehu, sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lautasella ja lisää lopuksi lämpimänä täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä 30 minuuttia uunin jälkilämmössä.
Peitä kakku tarvittaessa foliolla jos se saa liikaa väriä. Minulla kakku ei saanut väriä juuri lainkaan ja oli aivan ihanan mehevä ja täydellinen. Suklaapossulta olen kuullut, että uunijuustokakkua ei kannata paistaa liian kauan, muuten se kuivuu, ja juuri siksi uskalsin ottaa kakun uunista vaikkei se ollut paljoa väriä saanut. Ja hyvä näin :)
Koristeeksi tehtiin passionhillosta vedellä ohennettuna kastike.
Sitten hieman kakun mausta :) Ensimmäisenä ajatuksena oli, että sokeria lisää! Kakku tuntui happamalta, mutta silti pehmeältä. Seuraava lusikallinen oli hieman parempi, toinen vielä parempi ja niin edelleen. Kakku maistui kokoajan paremmalta ja ensimmäisen palan jälkeen teki mieli ottaa toinen :) Pohjakin oli aivan ihanaa ja tuntui ihan sulavan suuhun. Minun kakkuni happamuus saattoi johtua siitä, etten löytänyt kaupasta kovin ryppyisiä passionhedelmiä joten tuoreempi hedelmä saattaa olla happamampi. Suosittelen tekemään kakun ohjeen mukaan, ilman lisäsokeria, koska kakku oli todella ihanaa ja koostumus uunissa paistettavassa juustokakussa on aivan omaa luokkaansa :)
Terveisin Taru