Moikka!
Nyt on sellanen herkku tässä, että oksat pois! 😄❤ Pari kertaa oon jo tehnyt enkä vielä ole saanut tarpeekseni 🤣 Vieraat ovat tykänneet tästä tosi paljon. En jaksanut tällä kertaa panostaa kuvaamiseen, mutta toivon että kuvasta ja tekstistä saa käsityksen miten ihanaa piirakka on! Piirakka on kuin porkkanapiirakka, mutta kosteampi. Se on koukuttavan maukasta ja suutuntuma on ihanan tahmea. Rakastuttiin tähän kaikki! 😋❤ Ja mikä parasta, tähän saa upotettua tosi ison kesäkurpitsan!
Mehevä kesäkurpitsapiirakka:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl (1 iso) raastettua kesäkurpitsaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
225 g tomusokeria
50 g pehmeää voita
1/2 tl kanelia
1/2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi raastettu kesäkurpitsa. (Kesäkurpitsaraaste saa olla karkeaa. Jos raastat sen kovin hienoksi, muista valuttaa nesteet pois). Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele pinta manteli- tai hasselpähkinärouheella. Piirakka on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Säilytä piirakka kylmässä.
Terveisin Taru