Moi!
Sain tässä joku kerta ajatuksen tälläisestä kakusta ja olihan sellainen sitten pakko tehdä. Pakko oli päästää luovuus valloilleen! ;D Halusin tehdä sellaisen suklaataivaan joka olisi ihan täyttä suklaata. Mielessä pyöri erilaiset marjat täytettä raikastamassa, mutta pitäydyin kuitenkin alkuperäisessä suklaaunelmassani. En halunnut tehdä tällä kertaa keksipohjaa vaan halusin suklaisen ja tahmean brownies-pohjan. Hyvä ohje tähän on aikoinaan löytynyt Kinuskikissalta. Täytteeseen halusin myös alkoholia ja päädyin brandyyn. Ihanasti brandyn aromi tukee suklaan makua. Laitoin brandya 2½ ruokalusikallista ja maku oli aika mieto, siksi laitoin ohjeeseen 2-4 ruokalusikallista. Jokainen laittakoon oman makunsa mukaan tai sen voi myös halutessaan jättää pois.
Kakun pohja oli hyvä, sellainen tahmea ja mutainen perus-brownie. Täyteen koostumus oli tosi pehmeä, ei liian tiivis. Tummasuklaa olisi ehkä ollut yksinään liian kitkerää niin laitoin täytteeseen puolet maitosuklaata. En laittanut täytteeseen sokeria kuin yhden ruokalusikallisen, eikä sitä mielestäni tarvitse yhtään enempää ollakaan. Ulkomaiset mansikat olivat yllättävän hyvänmakuisia ja ihanan raikkaita tuhdin suklaakakun kaverina. Niiden päälle spritsasin koristeeksi yhden palan tummaa suklaata sulatettuna. Kakku oli todella hyvää ja mieskin kehaisi sen olevan ihan täydellistä ja aivan uskomattoman hyvää :D Kakku oli ehdottomasti parasta vasta seuraavana päivänä! Maut olivat tasaantuneet ja maku oli pehmoisempi kuin ekana päivänä. Jos himoitset suklaista unelmaa niin suosittelen kokeilemaan tätä! ;D
Suklaajuustokakku brownies-pohjalla 24cm
Brownies-pohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Brownies-pohjan ohje on Kinuskikissalta
täältä. Olen muutellut ohjetta itselle sopivammaksi.
Pohja kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin kylmettymään,
kun se on kunnolla kylmä sen saa parhaiten irti vuoasta ja sitä on helpompi siirrellä.
Voitele kunnolla vuoan pohja ja reunat. Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia (minulla sopivaksi kypsyminen kestää 20 minuuttia). Jätä pohja jäähtymään ja kylmenemään jääkaappiin yön yli.
Kun pohja on kylmä, irrota veitsellä varovasti pohja irti ja nosta pohja tarjoilulautaselle. Laita irtopohjavuoan reuna brownies-pohjan ympärille ja lisää reunakalvot vuokaan. Kostuttele pohjaa pienellä määrällä maitoa halutessasi (minä pistelen pohjaan reikiä haarukalla ja laitan maitoa pullasudilla sivellen noin 1/4 dl).
Suklaatäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
130 g tummaa suklaata
130 g maitosuklaata
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2-4 rkl brandya
2 rkl vettä
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan. Sulata suklaat mikrossa välillä sekoitellen. Vaahdota kerma ja sokerit toisessa kulhossa ja vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa. Kaada hetken jäähtynyt suklaa muutamassa erässä vatkaten tuorejuuston sekaan. Kiehauta vesi ja alkoholi kattilassa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten tuorejuusto-suklaavaahtoon. Lopuksi yhdistä varovasti sekoitellen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaavaahto. Kaada pohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
Terveisin Taru