Tarun Taikakakut

sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Keksikakku ø20cm

Moikka!
Tässä ensimmäinen herkku tyttäreni 5-vuotissyntymäpäiviltä. Olen halunnut kokeilla tälläistä keksikakkua ja nyt sain sen vihdoin tehtyä. Keksikakku tehdään syömistä edeltävänä päivänä ja näin täyte pehmentää keksin pehmeäksi ja leikattavaksi. Kakku on silti vahvan oloista joten terävä veitsi on oiva väline sen leikkaamiseen. Kakun täytettä miettiessä ajattelin että täyte saisi olla vahvahko jotta kakku pysyy hyvin kasassa mutta en halunnut tehdä voikreemiä koska se on niin tuhtia. Päädyin sitten moussemaiseen täytteeseen joka on helppo tehdä ja pursotella. Mansikkatomusokeri on hieman teennäisen makuista mutta silti täyte on hyvää. Kakusta tykättiin kovasti ja minustakin se oli kivan makuinen ja kiva uusi kokemus 👍😋😍

Keksit tein Mansikkamäen ohjeella jota käytän aina kun teen kaulittavia keksejä.




Taikinasta saat 3 isoa sydäntä ja lisäksi reilun pellillisen pienempiä keksejä.

Vaniljapiparkakut:
2½ dl sokeria
150 g voita (pehmeää)
1 kananmuna
½ dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
6-6 ½ vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).
4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi (suoraan leivinpaperin päälle) ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

Nämä sydämet ovat niin isoja ettei niitä saa siirrettyä pöydältä leivinpaperille joten ne on tehtävä suoraan leivinpaperin päälle!



Mansikkakreemi:
2 dl kermaa
250g (1 prk) mascarponea-tuorejuustoa
½ dl mansikkatomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää sitten mascarpone ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ja sekoita hyvin. Laita kreemi pursotinpussiin jossa on pyöreä tylla. Pursottele sitten ensimmäisen keksin päälle kreemiä kuvan mukaisella tavalla. Laita päälle seuraava keksi ja pursottele sitten siihenkin kerros kreemiä. Tee tämä vielä kolmannen kerran. Koristele kakku sitten haluamallasi tavalla.

Mulla oli koristeena ruusunnuppuja, krysanteemeja, vaahtokarkkeja, pieniä karkkirakeita, marenkeja ja mansikoita. Koristelu saa näissä olla runsas.


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Vei sanat suusta, mykistyttävän herkullista

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvää kuten kaikki tekemisesi. Mikä on tuo vihreä,valkoinen koristus. Onko ne ruusuja ja krysanteemit?.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kyllä oli ja erilaista. Mukava makuelämys 😊 Joo nuo vaaleat ovat oksaruusun nuppuja ja nuo lilat ovat krysanteemeja.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊