Tarun Taikakakut

maanantai 29. helmikuuta 2016

Pieni kermatäytekakku

Moi!
Tein tälläisen hauskan pienen kermakakun. Pohjana oli kahden munan sokerikakku jonka tein leipävuokaan, pohja olisi kyllä saanut olla 3 munan, kun nyt nuo kerrokset jäi vähän vajaiksi. Pohjaa kostutin vaniljamaidolla. Välissä oli mansikka-vadelmahilloa jonka päälle laitoin mansikan paloja, vadelmia, banaanin paloja ja 2 dl kermavaahtoa. Päällä 2 dl kermavaahtoa ja vadelmia. Ihanan raikas kakku oli :) 



Terveisin Taru

perjantai 26. helmikuuta 2016

Kinuskijuustokakku vadelmilla (26cm)

Moikka!
Viime viikolla oli mieheni syntymäpäivä ja tälläiseen herkkuun päädyimme pienen pohtimisen jälkeen. Olen kehittänyt tähän reseptin jo kaksi vuotta sitten (täältä ohje), tässä ensimmäisessä kakussa oli kinuskikiille. Tein myöhemmin uudemman kerran kakun vadelmilla (täällä) ja se oli kyllä ihan taivaallinen yhdistelmä! Siispä haluttiin nyt tehdä samanlainen herkku :) Tällä liivatemäärällä kakusta tulee tosi pehmoinen joten en lähtisi kovin helpolla vähentämään niiden määrää. Kakku on tosi iso ja arvioisin sen riittävän noin 25 hengelle, riippuen tietysti syöjien ruokahalusta ja herkkuhampaan kolotuksesta... kakku on nimittäin todella herkullista ja ihanan pehmoista ja vadelmat kruunaavat tämän kinuskisen herkun ;D



Kinuskijuustokakku 26cm

Pohja:
300 g kaurakeksejä tms 
100 g voita

Täyte:
6 dl kermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl kinuskikastiketta
12 liivatelehteä
½ dl vettä

Päälle:
vadelmia ja kinuskikastiketta

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki ja vatkaa joukkoon kinuskikastike. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuusto-kinuskiseokseen. Yhdistä sitten kermavaahto ja tuorejuustoseos. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mutta mieluummin yön yli.

Koristele kakku vadelmilla ja valuttele niiden väleihin kinuskikastiketta maltillisesti.


Terveisin Taru

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kinuskiset marengit / Fariinimarengit

Heippa!
Löysin mielenkiintoisen ohjeen fariinimarenkeihin ja olihan niitä pakko kokeilla. Yleensä en ole kovin suuri marengin ystävä vaikka jokunen poikkeus on matkan varrelle osunut ;D No nyt osui taas! Vitsit miten ihanan makuisia nämä olivat! Paahteisia ja kinuskisia!
Ohje on kopioitu Dansukkerin sivuilta täältä.

En ollut ennen käyttänyt marenkiin leivinjauhetta tai perunajauhoa. Mitään eroa en huomannut tavalliseen marenkiin joten luulen, että on ihan sama laittaako niitä massaan vai ei.


Fariinimarengit
2 kananmunan valkuaista
2 dl (125 g) fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria 
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Pinnalle koristeeksi
fariinisokeria 

Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita, lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.

Pursota marengit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle fariinisokeria. Kypsennä uunissa 100–110 asteessa noin 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnaltaan rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.


Terveisin Taru

maanantai 22. helmikuuta 2016

Pannacotta tyrnihyytelöllä (6kpl)

Heips!
Tekemästäni tyrnijuustokakusta jäi sen verran tyrnimehua, että ajattelin keksiä siitä jotain muutakin kuin vain mehua juotavaksi. Päädyin pannacottaan johon tein päälle hyytelösokerista ja tyrnimehusta hillokkeen. Nyt oli kyllä kaikki maut todella kohdillaan! Tykättiin tosi paljon! Pehmeän makuinen pannacotta ja kirpsakka tyrnihyytelö sopivat niin hyvin yhteen. Ja kruununa oleva kermavaahto oli piste iin päälle!
Meillä oli lauantaina hääpäivä joten nämä olivat mukavan juhlava jälkiruoka päivän aterialle ♥


Pannacotta:
5 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. 
Kiehauta kerma ja sokerit, mutta älä keitä. Liota liivatelehdet kermaan ja sekoittele kunnolla. Jaa seos laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi ennen kuin lisäät hyytelön.
Mukailin tätä ohjetta. 

Tyrnihyytelö:
1 dl tyrnimehua
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Kiehauta mehu ja vesi ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta seos vielä. Lusikoi varovasti pannacottien päälle ja laita lasit kylmään ainakin tunniksi. 


Terveisin Taru

lauantai 20. helmikuuta 2016

Tyrnijuustokakku

Moi!
Tein äidille pienen 18cm tyrnijuustokakun. Ihanan pirtsakka kakku, niin ulkonäöltään kuin maultaankin :) Ohje löytyy blogistani täältä.
Mukavaa viikonloppua kaikille!



Terveisin Taru

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Mansikkaiset vaniljapikkuleivät

Hei!
Nämä pikkuleivät ovat blogissa jo nimellä isoäidin vaniljavannikkeet. Ohje on kopioitu Tiinan Kakkuiloa-blogista. Nyt halusin kokeilla taikinan pursotusta "normaalisti", piparipyssyllä pursottelun sijaan. Pikkuleivät syntyivätkin todella vaivattomasti ja niistä tuli kivan näköisiä. Nämä ovat älyttömän hentoisia ja ihan sulavat suuhun! Ah! ;D


Mansikkaiset vaniljapikkuleivät n.80 kpl
300 g voita 
1 dl sokeria 
1 kananmuna 
5 ½ dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
3 tl vaniljasokeria 

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmuna.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. 
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin jossa on haluamasi tylla ja pursottele pikkuleipiä pellille jossa on leivinpaperi. Tasoita tarvittaessa lusikalla pikkuleipien keskustat marmeladia varten.
4. Lusikoi seuraavaksi mansikkamarmeladia pieneen pursotinpussiin tai pakastepussiin ja pursota jokaisen pikkuleivän keskelle marmeladisilmä.
5. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Sain ohjeella 2 pellillistä pikkuleipiä, molemmilla pelleillä oli 42 pikkuleipää.


Terveisin Taru

maanantai 15. helmikuuta 2016

Marjatorttu ystävälle

Hei!
Viime viikko oli ystävien täyteinen! Sain nauttia ihanien ystävien seurasta monta kertaa! ♥
Yhdelle ystävälleni tein kahvin kanssa nautittavaksi tämän marjatortun. 
Olipas hyvää ja raikasta herkkua!


Tortussa oli kolmen munan sokerikakkupohja jonka kostutin vaniljamaidolla.
Pohjan päälle laitoin mukavasti mansikka-vadelmahilloa 
ja sitruunan mehussa pyöriteltyjä banaanin siivuja.
Näiden päälle tein mansikkarahkavaahdon

Mansikkarahkavaahto:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
6 reilua rkl mansikkatomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kerma ja sokerit vatkataan ja lisätään rahka.
Makeus haetaan omaan suuhun sopivaksi maistelemalla.

Pursottelin vaahdon banaanien päälle jonka jälkeen asettelin päälle 
vadelmia, mansikoita, pensasmustikoita ja punaherukkaterttuja.



Terveisin Taru

lauantai 13. helmikuuta 2016

Pienet hölmöläis-keksitikkarit

Moi!

Tälläisiä hauskoja pikkutyyppejä tein Einon 4-vuotissynttäreille. Näistä piti tulla hämähäkkejä, mutta aina ei kaikki ideat onnistu niin kuin ne päässään suunnittelee. Piti Snöre-lakunauhalla tehdä noihin kekseihin jalat sivuille, mutta en saanut niitä millään pysymään kiinni. Niinpä lakunauhat vaihtui tyyppien hymysuiksi ja lisäksi laitoin suklaaströsseistä heille hiukset. Yritin nimetä nämä örkkimörkki-tikkareiksi, mutta sankari siskonsa kanssa keksi nimetä nämä hölmöläisiksi ;D Aika hölmön näköisiä nämä ovatkin! Niin ja todella herkullisia! Nämä oli ihanan pieniä suupaloja ja niin suklaisia, että :D 

Tein uuden tikkaritelineen näille pienille tikkareille. Sisällä on taas styrofoamia ja päällä liitutaulu-kontaktimuovia. Ympärille laitoin lahjanauhaa. Telineen koko on 17 x 17cm ja siihen mahtuu 25 tikkaria.


Täytekakun tarkemmat tiedot löydät täältä.

40 tikkariin tarvitset:

1½ pkt miniOreo-keksejä
40 pientä tikkua
120-150 g tummaa suklaata
Snöre-nauhaa
suklaaströsseliä

Työnnä tikut varovasti kekseihin. Sulata suklaa kahvikupissa mikrossa ja dippaa keksit siinä varovasti. Popsien teko-ohje ja vinkkejä löytyy täältä. Laita suklaaströsseliä pieneen purkkiin ja dippaa heti suklaan jälkeen keksin pää strösselissä. Laita keksi leivinpaperille ja laita heti silmät ja suu siihen. Anna kovettua jääkaapissa.





Terveisin Taru

torstai 11. helmikuuta 2016

Hämähäkki-kerroskakku Fazerinatäytteellä

Heips!
Veljenpoika täytti 4-vuotta ja sitä juhlistettiin tällä poikamaisella hämähäkkikakulla. 
Tein juhliin myös pikkuisia makeita herkkuja joista juttua sitten myöhemmin. 

♥ Onnea vielä Einolle! ♥



Tein kakkuun 8 munan kaakaosokerikakkutaikinan jonka jaoin 26cm ja 18cm irtopohjavuokaan. Pohjat kostutin vaniljamaidolla. Tällä kertaa en käyttänyt mitään tukipillejä kakkujen välissä koska unohdin ne... Hyvin pysyi kakku kasassa, kun se ei ollut kauhean raskas. Kakkujen välissä oli vain kakkupahvi. 

Täytteenä kakussa oli Fazerina-täyte.
Päälle vatkasin 4 dl vispikermaa johon lisäsin 1/3 purkkia maitorahkaa ja sokeria. Värjäsin vaahdon oranssilla elintarvikevärillä. Sivelin vaahdon kakun päälle ja spritsasin sitten koristeeksi hämähäkin seittejä. Joka puolelle laittelin sitten noita suklaahämähäkkejä. Hui! ;D

Fazerinatäyte ei ollut monenkaan mielestä ollenkaan makea vaan juuri sopiva. Olen joskus tehnyt saman täytteen Geishasta ja sitä pidettiin silloin makeana. Tuo appelsiini varmaan raikastaa suklaata sen verran, että se ei ole siksi niin makeaa. Enkä myöskään laittanut täytteeseen ollenkaan sokeria.

Veljen vaimon luvalla julkaisen kuvia tarjoiluista. Ylhäällä on hänen tekemä tyrnijuustokakku joka on aina niin hyvää!  Ja tarjolla oli kyllä niin hauskoja hedelmiä joita veljen vaimo oli lasten kanssa tehnyt! :D

Terveisin Taru

tiistai 9. helmikuuta 2016

Kristallipullia ja laskiaispullia

Moi!
Kristallipullia on näkynyt useammassa blogissa ja halusin myös niitä kokeilla. Kristallipullissa taikinan neste vaihdetaan perinteisestä maidosta tai vedestä vaniljakastikkeeseen. Moni oli laittanut osan vaniljakastiketta ja osan vettä, mutta minä laitoin koko puoli litraa vaniljakastiketta ja vesitilkalla huuhtelin vielä purkin ;) Taikinaan kannattaa vielä tämän lisäksi lisätä vaniljasokeria, itse laitoin 2 tl. Taikinasta tehdään haluamansa mallisia pullia ja ne paistetaan kohoamisen jälkeen sellaisinaan. Lopuksi lämpimät pullat voidellaan sulatetulla voilla (noin 50g) ja pyöritellään sokerissa (2 dl sokeria+1 rkl vaniljasokeria). 


Niin ja nämä pullat nousivat mun lemppareiden eli voisilmäpullien jälkeen heti hyväksi kakkoseksi! Ja hetken jo luulin, että tuleeko jaettu ykköspaikka, niin hyviä nämä olivat! Nämä olivat tosi pehmoisia ja maukkaita. Jos et ole koskaan tehnyt tai maistanut kristallipullaa niin voin kertoa, että tuo pullan pinta oli kokonaan yhtä ohutta voisilmää! Nam! ;P



Tänään tein laskiaispullia, kun sain yhden siskoistani kylään :)

Nämä herkut syödään meillä hillolla ja aina kansi ensin erikseen ;D


Terveisin Taru

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Fazerina- tai Geishatäyte 24-26cm täytekakkuun

Fazerina- tai Geishatäyte:
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
6-8 Fazerina- tai Geisha-patukkaa

Sulata suklaapatukat ja jätä jäähtymään pöydälle. Vatkaa kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sulatettu suklaa yhteen. Lisää lopuksi kermavaahto.

Voit halutessasi lisätä kaksi liivatelehteä (+2 rkl vettä) jos haluat täytteen olevan jämäkämpää tai teet esimerkiksi kerroskakkua.

Tämä on yksinkertaista, mutta niin suklaista ja hyvää! :)
Kuvassa Fazerinatäyte.


Terveisin Taru

perjantai 5. helmikuuta 2016

Kaurareikäleipä (6 kpl)

Moikka!
Tuli tehtyä älyttömän hyvää leipää! Löysin ohjeen Reseptinä rakkaus-blogista. Kiitokset Marylle herkullisesta ohjeesta! Tein leivät vähän eritavalla ja muokkailinkin alla olevan ohjeen niin kuin itse sen tein. Alkuperäisen ohjeen kaurahiutaleet vaihdoin luomu neljän viljan hiutaleisiin.



Kaurareikäleipä (6 kpl)
7 dl vettä
6 dl kaurahiutaleita (tai neljän viljan)
50g tuorehiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon tuore hiiva. Lisää veteen hiutaleet ja myös hunaja, suola ja suurin osa vehnäjauhoista. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää sulatettu voi ja vielä loput jauhot. Alusta taikinasta kiinteä pallo. Anna taikinan levätä peitettynä lämpimässä paikassa noin vartin verran.

Jaa levännyt taikina kuuteen yhtä suureen osaan ja pyörittele palat palloiksi, siirrä ne leivinpaperin päälle uunipelleille. Taputtele palloista pyöreitä ja litteitä leipiä. Paina reiät leipien keskelle juomalasilla ja pistele ne haarukalla. Kohota leipiä lämpimässä paikassa vajaan tunnin verran.

Paista kohonneita leipiä 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. 
(mulla meni 17-18 minuuttia, että leipä sai kauniin värin)

Tästä näkee leipien todellisen koon. Pellille mahtui kivasti kaksi leipää. Tässä viimeisellä pellillä paistoin myös leipien reiät jotka olivat lapsien mieleen. Pitää ensi kerralla paistaa enemmän tuollaisia ihan pieniä leipiä :D

Terveisin Taru

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kuvia tyttären 4-vuotissynttäreiden tarjoiluista

Moi!
Tässä vielä kuvia tyttäreni 4-vuotissynttäreiden tarjoiluista.
Unohdin muuten ihan kokonaan, että samana päivänä, kun tyttärelläni oli synttärit, blogini täytti 3 vuotta! Näin tulee blogisynttärit juhlittua aina huomaamattaan! ;D


Ohje savulohimousse-leivoksiin löytyy täältä.


Ohje marjavalkosuklaaseen ja vaniljakakkuun 
punaherukkakreemillä löytyy täältä.



Ohje kolmen suklaan juustokakkuun löytyy täältä.
Ohje vadelman makuisiin marenkitikkareihin löytyy täältä.

Ohje suklaapaloihin löytyy täältä.
Nallepipareiden ohje löytyy täältä.
Suklaapalojen ihanat prinsessa-koristeet ja kertakäyttöastiat ostin Ullan Unelmasta.

Terveisin Taru