Tarun Taikakakut

maanantai 17. heinäkuuta 2017

Sikke Sumarin raparperimehu

Moi!
Sain siskon luona kesäkuussa ihanaa raparperimehua! Niin maukasta ja täynnä raparperin makua! Sitruuna korostaa raparperin makua, mutta pitää olla varovainen ettei raasta mukaan sitruunan kuoren valkoista osaa. Minulla sitä vähän meni ja se harmitti, kun välillä mehussa tuntui pieni kitkeryys... Tämä ohje tulee kyllä vähän myöhässä, mutta onpahan ohje täällä sitten valmiina ensi kevättä varten! 😆 Niin ja uskoisin kyllä, että mehun voi tehdä pakastetuista raparpereista myös! Itsellä oli tässä ehkä noin kolmasosa pakastettua raparperia ja loput tuoretta. Eli jos pakastin pullistelee vanhempaa raparperia niin tässä olisi oiva hukkauspaikka sille 😉

Ohje on Sikke Sumarin ja se löytyy täältä.

Raparperimehu:
Pilko kilo pestyä raparperia kuorineen isoon kattilaan, lisää joukkoon puoli kiloa sokeria ja kahden luomusitruunan mehu ja raastettu kuori sekä neljä litraa kiehuvaa vettä.
Anna seistä seuraavaan päivään huoneenlämmössä, siivilöi ja pullota. Saat siitä myös mainion drinkin, kun lisäät lasilliseen mehua jäitä ja pari senttiä alkoholia. 


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen väristä mehua! Mulla on niin onneton raparperipuska, että sain siitä just ja just yhden piirakan tehtyä. Tosin istutin sen vasta viime kesänä, joten ehkä on vielä toivoa tulevina kesinä! :)

    P.S. Oletteko tänä vuonna tulossa Räyskälän Vintage Dragseihin tai Pick-Nickiin?! Jos olette niin siellä nähdään!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo! Väri on niin hempeä ja maku ihana 😉 Sä saatat saada paljon suuremman sadon jo ensi vuonna! 👍

      No mä olin päättänyt et haluan ehdottomasti Räyskälään, mutta taitaa käydä niin ettei taaskaan päästä. Silloin on Porissa kiihdytyskisat ja mun veli ajaa siellä. Se on niin jännää ettei sitä voi jättää väliin! 😅 Ellei sitten sada ja porin kisat perutaan... Forssaan lähdetään hyvin todennäköisesti! 😉

      Poista
  2. Voi ihanuus...kaikki mitä tehdään raparperistä on miun herkkua. IHanaa loppuviikkoa Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mahdottoman hyvää! Oikein vahvasti raparperin makuista. Luulen että sitruuna vahvisti sen makua entisestään! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi :)