Moi!
Kokeilin nuoremman tyttären nimipäiväksi tätä suosittua Kinuskikissan Daim-halkoa. Kakku oli mielestäni jonkun verran työläs ja monivaiheinen, tai sitten oli muutenkin kovasti hommaa sinä päivänä, mutta meinasin jo etten kyllä ihan heti tee uudestaan kyseistä kakkua... Kunnes maistettiin sitä! 😂 Vitsit kun oli mukava herkku kaikkineen! Ihanan erilainen rapealla pohjallaan ja Daimilla, ja täyte se vasta olikin aivan ihanaa! Kyllä on vakavasti harkittava tämän tekemistä uudestaan!!! 😉
Ohje on Kinuskikissan kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit.
Olen kopioinut ohjeen kirjasta.
Kinuskikissan Daim-halko
Keksipohja:
125g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200g voita
2½ dl kevytmaitoa
2 pss (à 63 g) vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band)
2 isoa (à 56 g) Daim-patukkaa
Kuorrute:
35g voita
160g maitosuklaata
1 iso Daim-patukka
Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla, vuoan koko noin 1,5 litraa ja 9 x 25cm.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaimella sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 25x37cm (minä tein 30x38cm ja kaikki meni) kokoiseksi levyksi. Mitoita levyn koko niin että saat leikattua siitä kakkuun neljä keksipohjakerrosta. Käytä kauliessa apuna reilusti jauhoja. Siirrä taikina leivinpapereineen pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Aloita täytteen teko mittaamalla voi ja maito kattilaan. Keitä sekoitellen kunnes voi on sulanut maidon joukkoon. Sekoita vispilällä joukkoon vaniljakastikejauhe. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Seos saattaa muuttua jäähtyessään rakeiseksi, mutta se ei haittaa, sillä aineksiet sekoittuvat toisiinsa vatkaamisen aikana.
Leikkaa Daim-patukat rouheeksi ja vatkaa jäähtynyt täyte vaahdoksi. Lisää joukkoon Daim-rouhe.
Leikkaa keksipohjalevystä terävällä veitsellä neljä palaa vuoan mittojen mukaan. Lado palat siten että täytettä tulee kolmeen väliin. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia.
Kumoa kakku leikkuulaudalle ja poista kelmu. Tasoita tarvittaessa reunat terävällä veitsellä.
Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja paloittele joukkoon maitosuklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä miedoimmalla lämmöllä.
Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Rouhi Daim-patukka ja ripottele rouhetta kakun päälle. Painele murusia myös reunoille.
Nosta kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Siirrä tarjoilulautaselle, kun kuorrute on jähmettynyt.
Terveisin Taru