Hei!
Nyt kun on vadelmat parhaimmillaan niin leivoin tälläisen ihanan kääretortun ❤ Tämä on ihan täydellistä herkkua ❤ Tämä on unelmatortusta vaalea versio ja perusvoikreemiin lisäsin 2½ dl tuoreita vadelmia ❤ Ihanaa! ❤ Tein tämän gluteenittomana ja tämä onkin oikein pehmoista.
Vadelmaunelmatorttu
Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja / gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Laita sillä aikaa pöydälle uusi leivinpaperi johon ripotellaan sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokerin päälle varovasti, poista leivinpaperi ja käännä se ympäri ja laita takaisin pohjan päälle. Laita vielä pyyhe tämän päälle ja anna jäähtyä sen ajan kun teet täytteen.
Vadelma-voi-sokerikreemi:
150 g voita (4 osaa)
75 g sokeria (2 osaa)
32 g vettä (1 osa)
2½ dl tuoreita vadelmia
Laita vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä sen verran että sokeri sulaa veteen. Laita sokerivesi jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi. (jos on kiire, laita kattila kylmäkallen päälle)
Vatkaa voi kunnolla valkoiseksi vaahdoksi, tähän menee noin 10 minuuttia. Kun vaahto on valmista lisää kokoajan vatkaten sokerivesi ohuena nauhana juokkoon anna vielä vatkaantua noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi vadelmat ja vatkaa kunnes ovat seassa kunnolla.
Levitä kreemi kääretortun päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi. Laita kylmään, että kreemi kovettuu. Säilytä kylmässä.
Vadelmasadosta kuvia 💛🧡❤
Terveisin Taru