Heippa!
Tein siskoni ohjeella tälläisen Irish Coffee juustokakun. Tämä on sitten aivan ihana juustokakku aikuiseen makuun! ;D Samalla tätä tehdessäni siivoilin jääkaappia ja ohje muuttui sen verran, että kermaa meni vain 2dl, kun taas tuorejuustoa meni 300g. Viskiäkin "lorahti vahingossa" ohi lusikan... eli sitä laitoin noin 4 ruokalusikallista! ;D Ohje on mitoitettu pieneen 20cm vuokaan, eli kivasti kakku tuhoutuu muutaman aikuisen kesken.
Siskollani on ihana rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvä blogi, käykää kurkkaamassa ja ehkä joku on sen jo bongannutkin tuolla blogilistaltani :)
Ohjeen laitan tuonne alemmas ja saatte sen myös hänen blogistaan, se löytyy tästä linkistä.
Koristeeksi raastoin ensin hienompaa suklaaraastetta ja lopuksi tein vielä isompia kiehkuroita juustohöylällä.
Irish coffee -juustokakku:
175 g kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
3 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl irlantilaista viskiä
0,75 dl vahvaa kahvia
suklaata koristeluun
1. Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuuan (20cm) pohjalle tasaisesti. Muista leivinpaperi pohjalle sekä piirtoheitinkalvosta leikatut kaistaleet vuoan reunoille. Näin saat kakun reunasta sileän eikä se tartu irtopohjavuoan reunoillekaan.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri yhdessä.
4. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja mausta vaahto viskillä.
5. Purista liivatelehdistä vesi pois. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin.
6. Lisää kahvi, jossa liivatelehdet on, ohuena nauhana koko ajan vatkaimella vatkaten kermavaahto/tuorejuusto seokseen.
7. Kaada se irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään useiksi tunneiksi – mielellään seuraavaan päivään.
8. Irrota kakku vuuasta varovasti. Poista kahvot ja leivinpaperi. Koristele halutessasi tummalla suklaalla, suklaaraasteella tai vaikka suklaarusinoilla.
Terveisin Taru