Heips!
Useassa blogissa olen kesän aikana nähnyt Nutellajäätelöä. Halusin tehdä itse taas jäätelöä ja aika nopeasti hoksasin, että minäkin haluan kokeilla jätskiä Nutellasta. Pohjana käytin Kermaruusun ohjetta jota muokkasin omanlaiseksi. Tein samalla ohjeella aikaisemmin vaniljajäätelöä. Vadelmia mulla oli sopivasti niin laitoin niitäkin mausteeksi. Mukavasti ne tasapainottivatkin makeaa jäätelöä. Mielipiteeni tästä nutellajäätelöstä on, että kyllä oli ihan sairaan hyvää!! Todella pehmeä koostumus, makeaa nutellaa joka maistui kunnolla ja ihania kirpsakoita vadelmia! Nam! :D
Useassa blogissa olen kesän aikana nähnyt Nutellajäätelöä. Halusin tehdä itse taas jäätelöä ja aika nopeasti hoksasin, että minäkin haluan kokeilla jätskiä Nutellasta. Pohjana käytin Kermaruusun ohjetta jota muokkasin omanlaiseksi. Tein samalla ohjeella aikaisemmin vaniljajäätelöä. Vadelmia mulla oli sopivasti niin laitoin niitäkin mausteeksi. Mukavasti ne tasapainottivatkin makeaa jäätelöä. Mielipiteeni tästä nutellajäätelöstä on, että kyllä oli ihan sairaan hyvää!! Todella pehmeä koostumus, makeaa nutellaa joka maistui kunnolla ja ihania kirpsakoita vadelmia! Nam! :D
Nutellajäätelö vadelmilla
6 dl kuohukermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
½ dl glukoosisiirappia
1 prk (400g) Nutellaa
tuoreita vadelmia
Mittaa kaikki muut ainekset kulhoon paitsi nutella ja vatkaa vaahdoksi. Lisää lopuksi nutella ja sekoita se joukkoon. Nutellan voi sekoittaa huolimattomasti niin jäätelöstä tulee kivan raidallista. Kaada 1½ litran vetoiseen astiaan ensin puolet massasta ja ripottele päälle vadelmia. Kaada astiaan sitten loput massasta ja vielä vadelmia päälle. Voit säästää osan nutellasta ja tehdä sen kanssa jäätelön päälle koristeeksi raitoja. Pakasta vähintään 8 tunnin ajan.
Minä laitoin koristeeksi mantelirouhetta, suklaahippuja, vadelmia ja nutella-raitoja.
Tein massasta muutaman puikonkin kokeeksi, mutta söimme ne illalla kun kuvausvaloa ei enää riittänyt. Siksi kuvassa jossa tyttäreni pitää puikkoa, on kamala kellertävä sävy.
T:Taru
T:Taru