Moi!
Meni useampi vuosi kun olen viimeksi tehnyt tätä paholaisenkakkua. Onneksi muistin kakun sillä se on kyllä niin herkullinen ja helppo! Kakku muistuttaa kovasti sydämen surujen kakkua, mutta on vähän mausteisempi. Tätä kannattaa kardemumman sijasta tehdä myös kanelilla, on silläkin tavalla aivan ihanaa! Minusta kakku on todella kaunis mantelilastuilla joten ne olen aina laittanut tähän. Ohje on kopioitu Bellebaie-blogista.
Paholaisenkakku
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl kardemummaa
2 kananmunaa
2½ dl kahvikermaa (2dl kermaa + ½maitoa)
125 g voita
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää munat, kahvikerma ja lopuksi sulatettu jäähtynyt voi. Kääntele ainekset varovasti sekaisin, vältä liikaa sekoittamista, sillä se tekee kakusta kumimaisen. Kaada taikina jauhotettuun 2 litran vuokaan (voit myös voidella vuoan ja ripotella mantelilastuja ympäriinsä) ja paista uunissa 175 asteessa n. 1 tunti.
Minusta kakku on mehevimmillään huoneenlämpöisenä.
Terveisin Taru