Tarun Taikakakut

tiistai 30. tammikuuta 2018

Appelsiini-veriappelsiini-mocktail

Heips!
Tälläisen juoman tein tyttären 6-vuotissyntymäpäiväjuhliin. Tämä oli enemmän aikuisten juotavaksi, lapsille oli itsetehtyä mehua tarjolla. Tämä oli oikein raikasta ja maukasta juomaa! Suosittelen kokeilemaan nyt kun on appelsiinien ja veriappelsiinien sesonkiaikakin! 😋🍊


Ohjeella tulee yksi tälläinen 3 litran astia täyteen.

Appelsiini-veriappelsiini-mocktail:
1 litra appelsiinituoremehua
1½ litraa Pirkka Ginger Ale-virvoitusjuomaa
4 veriappelsiinin mehut ja hedelmälihat
1 appelsiini ja 1 veriappelsiini siivuina (luomu)
paaaljon jäitä

Purista veriappelsiineista mehut ja kaada mehu ja hedelmälihat (poista siemenet) isoon kannuun (3 litraa). Pese saippualla ja huuhtele hyvin yksi appelsiini ja yksi veriappelsiini ja pilko ne siivuihin, laita ne sitten kannuun (jos mahdollista niin käytä luomua). Lisää sitten jäät, appelsiinituoremehu ja Ginger Ale-virvoitusjuoma. Sekoita ja nauti.

Terveisin Taru

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Pyöreä Omena-britakakku (26cm)

Hei!
Tässä viimeinen kakku jonka tein tyttären pupusynttäreille. Joskus pari vuotta sitten Suklaapossu teki pyöreän mango-passion britakakun ja se oli niin upea että se jäi korvan taakse muistiin. Nyt sitten vihdoin pääsin minäkin toteuttamaan pyöreän britan 😊 Pohjan ohje on siis Suklaapossun ja täytteen ohje on omenakääretortustani täältä. Pohjat tein niin, että suurensin Suklaapossun ohjeen 1,5 kertaiseksi että sain isomman kakun ja tein kaksi 26cm pohjaa ja yhden 24cm pohjan. Kakku oli hyvää, miedon makuista kylläkin vaikka laitoin tosi paljon omenahilloa täytteeseen. Voisin kuvitella tämän olevan esimerkiksi maukkaista mansikoista todella hyvää! 😏

Jos sinua kiinnostaa tavallinen britakakku niin ohje sellaiseen löytyy minulta täältä.


Pyöreä omena-britakakku

3 x 26cm Pohjat:
225 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
6 keltuaista
3,75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Marenkikerros:
6 valkuaista
3 dl sokeria

Tee pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää ne vuorotellen taikinan joukkoon maidon kanssa varovasti käännellen. Aloita ja lopeta jauhoilla.
Voitele hyvin kolme 26cm irtopohjavuokaa ja jauhota esimerkiksi vehnäjauhoilla (minä laitoin vuokien pohjille leivinpaperit ja voitelin ne). Jaa pohjataikina vuokiin ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuokien pohjalle. Taikinaa ei tarvitse levittää aivan reunoihin asti, sillä taikina kyllä leviää uunissa. Laita vuoat syrjään odottamaan. Valmista marenki. Vaahdota valkuaisia. Kun valkuaiset alkavat vaahdota, lisää sokeria 1 rkl kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinoiden päälle. Paista 175-asteissa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä ja marenki kauniin vaaleanruskea.

Minä paistoin pohjat tavallisessa uunissa yksi kerrallaan. Pöydällä odottavat kakut eivät menneet odottelusta miksikään.

Täytä kakku mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa että marenki pysyisi rapeana. 
(Meillä silti kakkua säilytettiin juhlien jälkeen kakkukuvussa useampi päivä ja päälimmäinen marenki pysyi kokoajan rapeana! 👍)

Omena-mascarponetäyte:
2 dl kermaa
250 g (1prk) Mascarpone-tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ dl omenahilloa tai -marmeladia
½ dl vaniljakreemijauhetta (Sallinen)

Vatkaa kerma ja sokerit yhdessä vaahdoksi ja lisää mascarpone. Lisää sitten omenahillo ja lopuksi vaniljakreemijauhe muutamassa erässä. Jaa täyte kakun kahteen väliin.

Koristele kakku haluamallasi tavalla! Mulla on tässä krysanteemia ja harsokukkaa.


Terveisin Taru

perjantai 26. tammikuuta 2018

Lusikkaleivät omenahillolla (40 kpl)

Moi!
Tein näitä lusikkaleipiä tyttäreni juhliin. En ollut ennen tehnyt näitä. Halusin tehdä vanhalla ohjeella ja googlesta löysinkin hyvän oloisen ohjeen Martoilta. Kaikki ohjeet olivat aikalailla samanlaisia joten olisin voinut ottaa ohjeen mistä vain varmaan... Kokemuksia ja tietoa kävin ainakin Mimmiltä ja Suklaapossulta katsomassa. Tärkeintä mulla oli että tuo voi ruskistetaan. Kovana ruoanlaittajana se ei tuottanut mitään ongelmia kun oli ihan tuttua puuhaa. Ruskistin rasvan näihin todella ruskeaksi. Jos et ole tottunut rasvan ruskistaja niin kannattaa olla varovainen ja lopettaa rasvan ruskistus heti kun se vähän ruskenee ettei se vahingossa pala. Voita ruskistaessa kannattaa levy kääntää heti pienemmälle kun voi alkaa sihistä. Itse teen niin että pidän levyä kutosella eli täysillä aluksi ja sitten vähennän lämpöä neloseen jossa ruskistan rasvan loppuun. Hyvä muistisääntö on, että voi on sitten ihanan paahtunutta kun siihen tulee pähkinäinen tuoksu. Täytin nämä itse tekemälläni omenahillolla. Nämä olivat aivan hirmuisen hyviä, oikein kinuskisia ja rapsakoita! Näihin tuli oikein himo, näitä voisi syödä vaikka kuinka paljon... Nam! 💕 Palautettakin näistä sain, olivat juuri sellaisia kuin pitääkin 😍


Lusikkaleivät:
200 g voita
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

Väliin:
omena- tai vadelmasosetta tai -marmeladia 

Päälle:
erikoishienoa sokeria 

Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea ja voi ruskistua, kaada rasva kulhoon (itse tein taikinan samassa kattilassa jossa paahdoin voin). Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikinaa soikeaan, mielellään melko syvään lusikanpesään ja vedä tästä pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Paista 175°C lämmössä 12-15 minuuttia. Pane jäähtyneinä kaksi vastakkain ja väliin sosetta tai marmeladia. Kierittele pikkuleivät sokerissa.


Omia huomioitani:
Tein ohjeen tuplana ja paahdoin kaiken voin kerralla kokoajan sekoitellen vispilällä. Tein myös taikinan samassa kattilassa jossa voin ruskistin.

Nämä säilyvät todella hyvinä jääkaapissa suljetussa rasiassa ainakin yli viikon. Sokeri ei lähde sulamaan pikkuleipien pinnalta. Nämä voi siis tehdä hyvin useaa päivää ennen tarjoilua. Ovat parhaimmillaan hieman tekeydyttyään ja mielummin tarjoillaan huoneenlämpöisinä.

Jos haluat pakastaa nämä niin kannattaa ensin kylmettää kuoret jääkaapissa erillään toisistaan esimerkiksi tarjottimella leivinpaperin päällä. Nämä tarttuvat toisiinsa taikinassa olevan voin kovettuessa. Kun ovat kovettuneet niin sitten nämä voi laittaa rasiaan päällekkäin, eivät sitten enää tartu toisiinsa. Uskoisin että nämä voi pakastaa myös loppuun asti tehtyinä mutta silloin laittaisin kerrosten väliin leivinpaperin. Itse tein nuo pohjat aiemmin erikseen pakkaseen ja täytin juhlia edeltävänä iltana suoraan pakkasesta ottamisen jälkeen. Sokeri ei oikein meinannut tarttua näihin kylminä. Mutta en uskaltanut sokeroida näitä etukäteen kun en ollut varma miten sokeri säilyy pinnalla... mutta siis säilyy hyvin 😊 

Terveisin Taru

torstai 25. tammikuuta 2018

Omar-juustokakku (26cm)

Hei!
Tein tyttären syntymäpäiväjuhliin tätä omar-juustokakkua jota aiemmin jo testasin. Tytär tykkää tosi paljon Omar-karkeista niin olihan niistä tehtävä kakkua hänen juhliinsa 😍 Tein aiemmin ohjeen 24cm kakkuun, mutta koska se ei riitä meidän suvun kokoiselle porukalle niin ohjetta oli suurennettava. Jos jollakulla on tarvetta näin isoon kakkuun niin nyt olis valmis ohje tyrkyllä 😃 Tästä kakusta ollaan kyselty että onko tämä oikeasti hyvää (😲???), niin kiteytän yhteen lauseeseen mielipiteeni -> Kakku on niin hyvää, että joka kerta kun sitä syön niin vähän järkytyn miten hyvää ja pehmoista se voikaan olla!!! 😅😁


Omar-juustokakku ∅26cm

Pohja:
300 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
2 + 4 dl kermaa
1½ pss (60kpl) Omar-karkkeja
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
6 rkl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti ∅26cm irtopohjavuoan pohjalle jossa on pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoilla kalvot tai reunat on öljytty ja tomusokeroitu. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Tee ensimmäisenä Omar-karkeista kastike lämmittämällä 2 dl kermaa kattilassa johon annat karkkien sulaa (minä vähän pienensin karkkeja veitsellä). Jätä kastike sitten jäähtymään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten kermavaahto ja Omar-tuorejuustoseos keskenään. Kiehauta 6 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää neste sitten ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.

Minä ostin pupu-teeman takia tähän tuollaisia pieniä porkkanoita.


Terveisin Taru

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Pupu-pikkuleivät (n.60kpl)

Moi!
Juhlien pikkuleivät tehtiin taas samalla hyväksi havaitulla ohjeella. Ohje on kopioitu Mansikkamäen Ebeltä täältä, ohjeen jälkeen olevat huomiot ovat kyllä omiani 😊 Koska oli pupu-juhlat kyseessä niin pikkuleivät ovat pupuja. Häntä on valkosuklaalla tehty ja pinnalla on vaaleanpunaista sokeria. Sokerin tein itse sekoittamalla erikoishienoon sokeriin vaaleanpunaista pastaväriä. Nämä ovat sellaisia helposti maultaan muunneltavia pikkuleipiä, olen maustanut esimerkiksi appelsiinin kuorella taikinaa. Näin vaniljaisena ovat monen makuun sopivia 😊


Vaniljapiparkakut:
2½ dl sokeria
150 g voita (pehmeää)
1 kananmuna
½ dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
6-6 ½ vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).
4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

-Taikinasta tulee noin 60 kappaletta pupuja.
-Pupujen häntiin riittää noin 6 palaa valkosuklaata.
-Pursota ensin valkosuklaalla hännäntöpökkä ja paina sitten pikkuleipä värisokeriin tai nonparelleihin.
-Anna kovettua jääkaapissa.
-Pikkuleivät voi pakastaa!
-Nämä säilyvät noin 2 viikkoa.

Terveisin Taru

maanantai 22. tammikuuta 2018

Pupu-keksitikkarit (20kpl)

Moi!
Tässä lisää pupu aiheisia herkkuja! 😁 Tein lapsia ajatellen tyttären 6-vuotissyntymäpäiväjuhliin tälläisiä pupu-keksitikkareita Dominoista. Idean näihin sain Pinterestistä. Sieltä löysin noihin korviinkin ohjeen. Korvia oli käytetty myös mm. muffinssien koristeena. Ja nämähän menivät kuin kuumille kiville! Lapset niin rakastaa erilaisia cake popseja ja cookie popseja! 😍😋💛


Pupu-keksitikkarit 20 kpl
20 kpl Domino-keksejä tai muita vastaavia
20 kpl jäätelötikkuja + 10 valkoista Candy melts nappia
+
140 g valkoisia Candy melts nappeja
140 g valkosuklaata
20 vaahtokarkkia
vaaleanpunaiseksi värjättyä sokeria
sokerisilmiä
sydänrakeita neniksi

Sulata mikrossa 10 kpl Candy melts nappeja. Avaa Dominot yksi kerrallaan ja kaiverra jäätelötikulla täytteeseen kolo (kuva). Kasta tikku sulaan Candy meltsiin ja paina tikku keksin sisään ja sulje keksi varovasti. Kun olet tehnyt kaikki 20 tikkaria laita ne tarjottimelle ja tunniksi tai kahdeksi jääkaappiin kovettumaan.

Tee sillä aikaa korvat pupuille. Leikkaa 20 vaahtokarkkia kuvan mukaisesti vinottain ja kasta leikkauspinta värjättyyn sokeriin (sokerin voi värjätä pienellä määrällä vaaleanpunaista tomu- tai pastaväriä, pastaväriä täytyy kauemmin sekoitella kuin tomuväriä).

Sulata sitten syvässä isossa kahvimukissa 140g valkoisia Candy melts nappeja ja 140g valkosuklaata. Sekoita suklaata sulatuksen aikana noin 20-30 sekunnin välein. Dippaa sitten keksi suklaaseen ja anna kunnolla ylimääräisen suklaan valua pois. Voit myös varovasti koputella tikkua mukin laitaan jotta ylimääräinen suklaa valuu paremmin pois. Laita sitten tikkari tarjottimelle leivinpaperin päälle lappeelleen ja paina heti korvat pupun päälaelle ja aseta silmät ja nenä. Jatka näin kaikkien 20 keksitikkarin kanssa. Anna kylmettyä tunnin pari. Jos suklaata on kovin valunut leivinpaperille ja keksitikkari näyttää hassulta, voit terävällä veitsellä leikata ylimääräisiä pois.

Voit laittaa puputikkarit pystyyn tarjolle tuollaiseen telineeseen tai vaikka purkkiin jossa on paljon sokeria. Itse olen ostanut tuon ns. harjoittelupohjan leivontatarvikeliikkeestä ja lisännyt siihen vain tuon pitsiteipin reunaan. Olen tehnyt telineitä myös styroksista ja päällystänyt niitä valkoisella tai mustalla kontaktimuovilla. Telineen voi sitten koristella vielä vaikka lahjanaruilla.

Lisää telineitä ja tikkareita löydät täältä.

Terveisin Taru

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Pupu-porkkanakakku (24cm)

Moi!
Meillä on vanhemman tyttären 6-vuotissyntymäpäivät nyt vietetty. Teemaksi hän halusi puput. Puput on hänen mielestä nyt niin ihania että! 😃 Katseltiin yhdessä erilaisia pupukakkuja netistä ja päädyttiin tälläiseen versioon johon tuli pursotusten sijaan aitoja kukkia. Tytär myös halusi että kakku on porkkanakakku koska puput rakastaa porkkanaa 😍 Muutamia pupuherkkuja tuli juhliin tehtyä, niistä lisää lähipäivinä 😊


Kukkina minulla oli kakussa ruusuja, tulppaaneja, neilikoita, krysanteemeja ja harsokukkaa.


Porkkanakakku pupuna:

Pohja:
4 munaa
250 g sokeria (2½ dl)
2 dl öljyä
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
300 g jauhoja (3 3/4 dl)
3/4 tl suolaa
400 g porkkanaraastetta (3-4 kpl)
(50 g hasselpähkinärouhetta)
1 tl kanelia

Kuorrutus:
270 g pehmeää voita
375 g tomusokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita mukaan öljy.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää huolellisesti sekoittaen munaseokseen.
3. Lisää porkkanaraaste (ja pähkinät). Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota 24cm vuoka. Kaavi taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.
5. Kakun ollessa uunissa tee kuorrute: Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri, lisää joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto.
6. Kun kakku on valmis ja hyvin kohonnut uunissa, anna sen jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt leikkaa se kolmeen osaan. Laita täytettä kahteen väliin ja säästä osa kakun päälle.

Alkuperäinen porkkanakakun ohje löytyy Marian pienestä leipomosta.

Kakusta tein pupun näin:
Leikkasin kakun kolmeen osaan ja täytin sen tuolla kuorrutteella. Osan täytteestä sivelin kakun päälle.
Tässä välissä kakun annetaan kunnolla kylmetä.
Kakun päällystin 
voi-tomusokerikreemillä:
125 g pehmeää voita
250 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Vatkaa voi ja lisää sokerit muutamassa erässä. Lisää lopuksi vesi.

Levitin kreemin kakun päälle palettiveitsellä ja loput kreemit pursotin kakun reunoille.
Pupun korvat, silmät ja nenän tein sokerimassasta. Korvien kahden kerroksen väliin tuli grillitikut ja korvien kerrokset liimasin yhteen levittämällä väliin sudilla hieman vettä. Koristeiden annetaan kuivua muutaman päivän.
Lopuksi kakku koristellaan aidoilla kukilla jotka on huuhdeltu ja pujotettu pilleihin tai kukkaputkiin.

Kuva kakun sisältä.

Terveisin Taru

torstai 18. tammikuuta 2018

Appelsiini-hunajarahka

Hei!
Taas saatte rahkareseptin 😁 Eihän näihin nyt reseptejä aina tarvita, mutta ihan inspiraation takia jaan tämän. Oli nimittäin todella ihanaa herkkua! Aina on kiva keksiä jotain uutta välipalaa ja nyt kun on appelsiinien sesonkiaika niin onhan näitä hyvä syödä 😋 Kun appelsiinin kaveriksi laittaa vielä hunajaa niin varmasti pysyy flunssat loitolla! Jospa joku teistä vaikka innostuisi tälläisestä vitamiinipommista! 😍


Appelsiini-hunajarahka:
2 dl kermaa
noin 6 rkl juoksevaa luomu hunajaa
250 g maitorahkaa
200 g turkkilaista jogurttia (rasvaa 10%)
2 isoa appelsiinia

Vatkaa kerma hunajan kanssa vaahdoksi. Lisää sitten rahka ja jogurtti. Laita sitten joukkoon pieneksi pilkotut appelsiinit ja sekoita varovasti sekaisin. 
Tästä riittää noin 6-8 hengelle kivan kokoiset annokset.

Terveisin Taru

lauantai 13. tammikuuta 2018

80-vuotiaalle täytekakku ja kinkkuvoileipäkakku

Hei!
Sain tehdä kälyni isoisälle kakut hänen 80-vuotissyntymäpäivään.
Täytekakkuun tein 6 kananmunan vaalean sokerikakkupohjan jonka kostutin vaniljamaidolla. Väliin tuli mansikkahilloa, kotimaisia mansikoita (500g) ja kermavaahtoa (4dl). Päälle tein pursotukset vispikermalla (5dl) ja koristeeksi laitoin kukkia. Kukkina oli harsokukkia, ruusuja ja krysanteemeja. Kukat on kukkaputkissa kakun sisällä. Kukkien eteen tuli vielä kultainen 80-koriste. Kinkkuvoileipäkakku on vanha tuttu jonka ohje löytyy täältä.

🌹 Onnea Auvolle! 🌹



Terveisin Taru

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Täytekakku ja kinkkuvoileipäkakku

Hei!
Tein äidille tälläiset kakut. Täytekakku oli 6 munan 26cm vuokaan tehty vaalea sokerikakkupohja. Pohjan kostutin vaniljamaidolla. Väliin tuli omena-mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Päällä kermapursotukset ja karkkeja ja nonparelleja. Voileipäkakkuun (26cm vuokaan) ohje löytyy täältä. Molemmat ovat hyvää herkkua! 😃


Terveisin Taru

keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Marjamaljat / Jogurttinen marjarahka

Hei!
Joulun jälkeen tuli oikea ähky kaikesta raskaasta jouluruoasta ja ollaankin sen jälkeen vastapainoksi herkuteltu joka päivä marjoilla. Minulla on aina todella paljon marjoja pakkasessa ja nyt niitä on sitten käytetty kunnolla! 😏 Yleensä teen smoothieita jotta saan marjat käyttöön mahdollisimman tuoreina ja kypsentämättöminä, mutta nyt tein tälläisen jogurttisen rahkan joka ajaa aikalailla saman asian. Vaniljasokeria tähän laitoin, mutta muuten makeutuksen hoidin hunajalla. Siitä saa paljon apua esimerkiksi flunssaan, puhumattakaan hunajan monista muista terveysvaikutuksista! Tämä oli oikein ihanaa ja raikasta! 😋 Koristelin annokset vielä pelargonian kukilla, kun muutama kukka sattui olemaan, niin sain siitäkin vielä iloa itselleni 😍


Marjamaljat / Jogurttinen marjarahka
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
noin 6 rkl juoksevaa hunajaa
250 g mietoa maitorahkaa
200 g turkkilaista jogurttia (rasvaa 10%)
250 g mansikoita
250 g pensasmustikoita
2 dl puutarhavadelmaa
2 dl metsämustikkaa

Vatkaa kerma vaniljasokerin ja hunajan kanssa vaahdoksi. Lisää sitten rahka ja jogurtti. Laita sitten joukkoon kaikki marjat sulatettuna ja sekoita varovasti sekaisin. 
Tästä riittää noin 6-8 hengelle kivan kokoiset annokset.


Terveisin Taru