Moi!
Yksi viikonloppu piti leipoa vieraille ja kysäisin mieheltä vinkkejä mitä leipoisin. En yhtään yllättynyt kun hän pyysi porkkanapiirakkaa, se on hänen lemppariaan ;) Aika moni rakastaa porkkanaleivonnaisia ja piirakan ohje puuttuu blogistakin joten asia oli sillä selvä :) Olen tehnyt tällä samalla ohjeella jo useita vuosia koska tämä piirakka on todella hyvää! Itse teen porkkanaleivonnaisten kuorrutuksen aina tuorejuustosta koska me tykätään siitä enemmän, mutta sulatejuusto on aivan yhtä hyvä vaihtoehto. Ohje on kirjasta Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat leivonta ohjeet ja ohje on Riitta Kinnusen Torniosta. Kiitos Riitalle ihanasta ohjeesta :)
Mehevä porkkanapiirakka:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl (3 isoa) hienoksi raastettua porkkanaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuore- tai sulatejuustoa
225 g tomusokeria
50 g pehmeää voita
Pinnalle:
mantelirouhetta
Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi raastettu porkkana. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele pinta mantelirouheella. Piirakka on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Säilytä piirakka kylmässä.
Iso pellillinen muhkeaa ja mehevää herkkupiirakkaa :D
Terveisin Taru
Itsekin tein juuri ihan vastaavanlaista porkkanakakkua, näissä vain on sitä jotakin!
VastaaPoistaPorkkanaleivonnaiset on kyllä aivan ihania! Olen tehnyt kakkuja, muffinsseja ja piirakkaa, mietin, että ne muffinssit taisivat olla parhaimpia. Ne oli tosi meheviä ja kosteita, nam :D
Poista...laitanpa uuden viestin, kun edellinen haihtui 'taivaan tuuliin' sademyrskyjen myötä Ü.
VastaaPoistaVarmasti maukas piirakka ja suuri, josta saa monta makunautintoa! Kenen valmistama on tuo sinun kaunis kakkuvatisi ?
No mitäs myrskyjä siellä on, että ihan pätkii linjat... Tämä on ihan hyvän kokoinen piirakka ja tästä saa ihan pakkaseenkin asti, ellei vieraita satu juuri poikkeemaan :)
PoistaTuo vati on ostettu Tokmannilta eli on ihan halppis. Edes tarroja en vadista löytänyt. Noita varmaan saa halpahalleista yms. :)
Ihanaa herkkua.
VastaaPoistaHyvää on, porkkana leivonnaiset on aina niin mehukkaita ;D
PoistaSiis ohjeessa on 200 g sulatettua voita ja 5 dl margariinia, eikä ollenkaan jauhoja....? Pitäskö olla noin? Muuten varmaan herkullista :)
VastaaPoistaHyvät naurut ainakin saatiin! Olisi aiemmalla ohjeella tullut melko rasvaista piirakkaa! ;D
PoistaKiitos, kun huomautit asiasta! :)
Tämä on niin herkkua!
VastaaPoistaOlen tosi paljon tykännyt tästä ohjeesta, varmaan kymmeniä piirakoita on tullut tehtyä vuosien saatossa. Eli suosittelen kyllä kokeilemaan! ;D
PoistaPorkkanakakku on ihanaa. Täytyykin kokeilla myös piirakkana. Kiitos ohjeesta.:)
VastaaPoistaNiin on! Tämä piirakka on todella kosteaa ja pehmoista ja paranee vaan vanhetessaan. Suosittelen! :D
PoistaPorkkanakakku on yks parhaista herkuista. Pitäiskin tehdä sitä pitkästä aikaa. Vaikka onkin paljon muita leipomuksia "to do"-listalla, mutta kyllä kai sinne väliin yks pellillinen porkkanakakkua mahtuu.
VastaaPoistaPorkkanaleivonnaiset ovat juuri niitä leivonnaisia joita tulee tehtyä aina uudestaan ja uudestaan, ne on niin hyviä :D "to do"-lista taitaa kaikilla olla ihan hulvaton... ei siitä kannata välittää, leipoo vaan mikä ikinä sitten hyvältä tuntuukin ;D
PoistaMun ehdoton lemppari, aina silloin tällöin iskee himo ja sitä on tehtävä! ♥ Syön kyllä kaikki porkkanapiirakat, jotka mulle tarjotaan, mutta liputan sulatejuustokuorrutteen puolesta. ☺
VastaaPoistaAika moni näistä kyllä tykkää :) Lapsia on kiva kiusata porkkanapiirakalla kun ennakkoluulot on heillä kovat. Ei arvaisi mitä herkkua porkkanasta saa ;D
PoistaMulla on viikkokausia jo tehnyt mieli porkkanakakkua/piirakkaa, vaan en ole vieläkään saanut tehtyä.... josko viikonlopuksi itselle herkuksi. Minä olen aina tykännyt niistä ohjeista mihin tulee taikinaan ananasmurskaakin, joten vaihteeksi ihan mukava tehdä ei ananasversiota....vien ohjeen mukanani, kiitos.
VastaaPoistaMinä en ole muuten koskaan kokeillut sellaista porkkanaleivonnaista johon tulisi ananasta! Pitäisi ehdottomasti sellaistakin testata! Kokeile ihmeessä tätä, on niin ihanan pehmoista :)
PoistaLaitetaanko kuorrutteen voi sulana vai ei?
VastaaPoistaHuoneenlämpöisenä eli pehmeänä. Kirjoitan sen ohjeeseen.
PoistaPaljonkohan tomusokerin määrä on desilitroina? Vaaka on rikki...
VastaaPoistaKiitos!
En osaa sanoa, mutta paketin painosta pystyy päättelemään, että vajaa puoli pakettia menee.
PoistaTein tämän tänään gluteenittomana :) hyvin onnistui, ei ehkä niin mehevä kuin tavallisena..
VastaaPoistaKiitos Merja, tosi kiva kuulla! :) Käytit varmaan jotain gluteenitonta jauhoseosta?
PoistaKyllä, Semperin fin mix... Sillä teen hyvin pitkälti kaikki gluteenittomat leivonnaiset :)
PoistaTein kerran myös tämän Semperin karkeaan jauhoseokseen ja tuli tosi hyvää ja myös mehevää. Pohjassa oli enemmän makua ja rakennekin oli tosi kiva :)
PoistaKiva kuulla ja kiva saada gluteenittomaan leivontaan vinkkejä! :)
PoistaMoi. Pyöräytin poikani nimipäiville parit leivokset ja nämä ihanuudet pääsivät testaukseen. Todella herkullisia, niin pohja kuin kuorrute ja ihana kanelintuoksu :) ensimmäistä kertaa tein porkkanapiirakkaa ja hetken googlailtuani valitsin tietysti ohjeen sun blogista. Eikä tarvinnu pettyä taaskaan. Suuret kiitokset ohjeesta <3 joku kerta täytyy vielä porkkanakakkua testata :) t. Anni
VastaaPoistaKiitos ihanasta kommentista Anni, mahtavaa kun ohjeista on ollut iloa :) Mullakin on tätä ollut juhlissa, on todella hyvää ja aivan ihanan pehmoista :) Tuo porkkanakakku jonka ohje mulla on blogissa, on aivan sairaan hyvää, kuin myös muffinssit! En edes pysty päättämään mikä näitä kolmesta porkkanaleivonnaisesta on paras... piirakka, kakku vai muffinssit. Aivan ihanan kosteita ja maukkaita kaikki! ;D
PoistaJoo, oonki sillä silmällä katsellu niitä. Että pakko on kakku ja muffinssitkin kokeilla kun iski nyt ihan tämmönen porkkanainnostus. Piirakka maistui tosihyvin kaikille, niin lapsille kuin myös mun veljelle, joka ei meinannu ees maistaa kuullessaan et siinä on porkkanaa. Skeptisyys vaihtuikin ensipuraisun jälkeen muutamaan palaan herkullista piirakkaa.että näillä suosituksilla ;)
PoistaTein ensimmäistä kertaa ikinä porkkanapiirakan ja päädyin tähän sinun ohjeeseen. Oli tosi hyvää ja kuorrutekin kyllä hyvänmakuista, mutta ihmettelin kun jäi niinkin pehmeäksi ja tahmeaksi. Luulin että olisi edes jääkaapissa hieman jähmettynyt. Ensi viikonloppuna olisi juhlat, joihin ajattelin tätä myös, mutta olisiko nuin tahmea kuorrute sitten kuin vierasystävällistä.. :) Joten jos haluaisi kuorrutteesta vähän enemmän jähmettyvää, niin mitä pitäisi muuttaa?
VastaaPoistaJuhlat on lauantaina, niin olisi varmaan ihan hyvä tehdä piirakka vaikka torstaina ettei tarvisi pakkasen kautta mennä.. Millaisessa astiassa olisi hyvä säilyttää jääkaapissa, onko muovinen irtokarkkilaatikko kansi kiinni liian tiivis? Miten siis esim. tuo kuorrute käyttäytyisi niin tiiviissä?
Moi Saanaj! Porkkanapiirakoissa, -kakuissa ja -muffinsseissa on aina suht sama kuorrute, eli tuorejuusto- tai sulatejuustopohjainen kuorrute. Eikä se kyllä koskaan kovetu tai jähmety. Mulla on muutaman kerran ollut tätä juhlissa eikä mielestäni tämä ole sotkenut. Vieraat syövät usein lusikalla nämä. Porkkanaleivonnaiset usein paranevat vanhetessaan joten voit hyvin tehdä piirakan jo ajoissa. Olen säilyttänyt nämä aina tiiviissä rasiassa ja se on mielestäni ollut hyvä. Eivät mene miksikään. Jos rasiaan pääsee ilmaa, leivonnaiset kuivuu. Kuorrutteen muuttamiseen en uskalla oikein mitään sanoa. Tuo kuorrute on vaan niin todella hyvää juuri noin ;) Ainoa aines joka tuossa kovettuu on voi, joten ehkä sitä lisäämällä saa kuorrutteen jähmettymään...?
PoistaTodella kuohkea pohja! Tästä tulee minun uusi suosikki!
VastaaPoistaTämä onkin todella ihanaa piirakkaa! Yksi meidänkin lemppareista :D
PoistaApuva! Jääkaapissa vähän tilaa eikä näitä kuorrutteen vuoksi ilmeisesti kannata pinota päällekkäin. Voinko kuorruttaa ennen tarjoilua jos valmistan pohjan pari päivää ennen?
VastaaPoistaKuorrutteen kanssa ei näitä voi pinota, mutta voit aivan hyvin tehdä piirakan pohjan etuajassa ja vaikka tarjoilupäivänä kuorruttaa. Piirakan voit myös pakastaa, ainakin ilman kuorrutetta. Tämä myöskin paranee vaan vanhetessaa jos ei pääse kuivumaan.
PoistaHei,
VastaaPoistakiitos ohjeesta! Pohja jo valmiina jääkaapissa odottamassa huomisia juhlia, mutta kuorrutteesta kysyisin, ennen kuin sen illalla teen, että miten tuo tuorejuusto? Voiko sen vatkata jääkaappikylmänä? Pilaanuuko, jos ottaa huoneenlämpöön ennen vatkaamista lämpenemään? Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)
Hei Mitruska! Ole hyvä :) Joo tuorejuusto saa olla kylmää, mutta voi sitten taas pehmeää. Eli ei tarvi ottaa tuorejuustoa lämpenemään. Itse aina lämmitän mikrossa voita sen verran, että se pehmenee, mutta ei sula. Sitten mittaan päälle muut ainekset ja vatkaan vaahdoksi.
PoistaLapseni rakastavat porkkanapiirakkaa, kokeilin tätä reseptiä ihan kokeeksi ja olen todella kiitollinen! nam! Tosi hyvä, helppo tehdä ja ohje selkeä, kiitos! :)
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla! :) Tämä onkin aivan ihanaa piirakkaa, yksi meidän lempileivonnaisista! Ei kyllä ihme, että porkkanaleivonnaiset on suosittuja, ne on niin meheviä ja maukkaita :)
PoistaHei! Linkitin juuri tulevaan postaukseeni tämän porkkanakakkusi reseptin. Oli kyllä niin maukas kakku, hupeni silmissä ja loput mies vei työpaikalle. Muutenkin ihania herkkuja blogissasi! Terkut Saksasta.
VastaaPoista-A-
http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de
Hei -A-! Kiitos terveisistä ja kommentista! Kiva kuulla, että olette tykänneet. Tämä onkin aivan ihanaa piirakkaa! :)
Poistatuli tosi hyvää piirakkaa kun tein tällä ohjeella :)
VastaaPoistaTosi kiva kuulla! :)
PoistaMoi,
VastaaPoistakuulostaa tosi hyvältä ohjeelta. Kirjoitin heti ylös :) kokeilemme jo heti huomenna tällä ohjeella. AIemminkin olen Blogistasi rystänyt pari ohjetta ja huvää on tullut! kiitos!
-Ilona
Moi Ilona ja kiitos kivasta kommentistasi! :) Tämä piirakka on ihan parasta ja olen tehnyt tätä todella paljon! Suosittelen! :)
PoistaMinkä kokoinen sun uunipelti on? Uunit on Suomessakin erikokoisia ja tällä hetkellä asun ulkomailla ja täällä on ihan omat mitoitukset :)
VastaaPoistaMulla on 50cm uuni. Leivonnan iloa! :)
PoistaVoikohan tähän laittaa vain 100 g voita? Riittäisiköhän? Mietin vaan, ettei tulisi niin rasvainen. Kokeilen nyt tällä ohjeella, mutta tosiaan tuo rasvan määrä mietityttää.
VastaaPoistaEn osaa sanoa. Piirakka on niin täydellistä juuri tälläisenä kuin se on 😊
Poistahyvä ohje
VastaaPoistaKiva kuulla 😊
PoistaHei,ajattelin yo-juhliin tehdä piirakkaa.Voiko laittaa pakkaseen kuorrutteen kanssa vai olisiko parempi lepoa torstaina,kun juhlat lauantaina?Viimeksi leivoin juhliin kakkuna ja menekki oli hyvä.Nyt ajattelin kokeilla,miten piirakka maistuu.
VastaaPoistaT.Satu
Mä laittaisin ilman kuorrutetta pakkaseen. Tämä on kyllä sellainen piirakka että paranee vaan ajan kanssa. Siksi voi olla että torstaina leipominen olisi hyvä idea. Tämä on aivan älyttömän hyvää piirakkaa! 😋 Onnea juhliin!
PoistaOon tehnyt sata kertaa tällä ohjeella. Tämä paras!😊
VastaaPoistaIhana kuulla! 😍
PoistaHei, paras porkkanapiirakka😋, ohje jaettu työkavereilleni.
VastaaPoistaOletko tehnyt pyöreään kakkuvuokaan, miten pitkä paistoaikaa olisi?
Tosi hienoa kuulla 🥰 Mulla on erikseen pyöreän porkkanakakun ohje joka on myös älyttömään hyvää:
Poistahttp://taikakakut.blogspot.com/2014/01/meheva-porkkanakakku-26cm.html?m=0
Ihana resepti, tuli niin kuohkea.
VastaaPoistaTein ekaa kertaa elämässäni ja paras ohje kyllä.
Toivottavasti kaikki löytää tämän.
Kiitos paljon 😊
Poista