Tarun Taikakakut

tiistai 30. kesäkuuta 2020

Hedelmätäytekakku ja kukkia

Moi!
Tein tädilleni tälläisen täytekakun. Pohjana on 26cm 5 kananmunan sokerikakkupohja gluteenittomana. Kostutus maidolla. Välissä mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Päällä pursotukset ja hedelmiä. Koristeeksi laitoin vielä pelargoniankukkia ja sitruunamelissan lehtiä.


Tässä kuvassa on punapäivänkakkaraa, krassin kanssa kamomillaa ja ruiskaunokkeja. Kamomillaa siirsin yhdestä penkistä kesäkukkaistutusten joukkoon. Ihan kivan erilaisia istutuksia sain 😊 Alla olevassa kuvassa olen istuttanut samaan astiaan 3 porkkanaa, 3 jalopelargoniaa ja kamomillaa. Porkkana ei vielä tässä kuki mutta toivottavasti siitä tulee hieno 🥰


Tässä kuvassa on pioneita jotka sain anopilta, ruusu ja harjaneilikka. Omat pionit vasta availevat nuppujaan.

Karhunvadelmasato on tänä vuonna huima! Nämä ovat kimalaisten lemppareita ja tässä viereisessä räystäässä onkin monta kimalaisen pesää 😍

Terveisin Taru 

maanantai 29. kesäkuuta 2020

Panda-marenkitikkarit - pandatikkarit

Moi!
Tyttären 6-vuotissyntymäpäivillä tarjottiin tälläisiä panda-marenkitikkareita. Aika hauskoja! 😄 Marenki on ihan perusmarenkia ja pandan korvat ovat minioreokeksejä puolitettuina. Nämä menivät lapsille kuin kuumille kiville! ❤


Panda-marenkitikkarit- pandatikkarit:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaniljasokeri vaahdon joukkoon. Laita massa pursotinpussiin jossa on tähtitylla ja pursottele marenkeja tikkaritikkujen päälle leivinpaperille. Tyhjennä minioreoista sisältö ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi ja tee niistä korvat. Nenäksi voit ripotella mustia nonparelleja. Paista 100 asteessa koosta riippuen noin 40-60-90 minuuttia, riippuen marenkien koosta ja uunista.

Ohjeella tulee kuvan mukaisia marenkeja 2 pellillistä.

Mulla meni näiden kuivumisessa 1,5 tuntia, jonka jälkeen jätin marengit vielä jälkikuivumaan ja jäähtymään sammutettuun uuniin niin että luukku jää raolleen.



Terveisin Taru

tiistai 23. kesäkuuta 2020

Kanelimuropikkuleivät ja kukkakuvia

Hei!
Oon kyllä niin myöhässä päivityksieni kanssa, että huh huh 😅 Tyttären 6-vuotissyntymäpäiviä vietettiin jo pari viikkoa sitten, mutta en ole koneelle kerennyt. Keväällä on aina niin kiire pihahommienkin kanssa. Nyt vielä lisäksi mulla on vaikeuksia tämän uuden bloggerin kanssa, kun en saa kännykällä enää lisättyä kuvia postauksiin niin joudun tulemaan tietokoneelle sitä varten. Ja se on nykyään olevinaan hankalaa kun on kännykän kanssa jo oppinut ja tottunut tekemään kaiken 😁 No mutta aloitetaanpa nämä synttäritarjottavat näistä kanelimuropikkuleivistä. Ohjeen löysin Mimmin keittiöstä täältä. Kiitos Mimmille taas hyvästä ohjeesta! Kopioin ainesosaluettelon Mimmiltä, mutta teko-ohjeen kirjoitin omasta päästäni. Ohje vaikutti vanhalta ja pikkuleivät maistuivatkin kunnon vanhanajan pikkuleiviltä. Kyllä itsetehdyt pikkuleivät ovat vaan aina yhtä ihania ja vaivansa arvoisia 😋 Niin ja meillä oli siis panda-aiheiset juhlat, siksi pikkuleivät ovat nallen mallisia 😍 Loppuun vielä kukkia ja kukkia 😍


Kanelimuropikkuleivät n.100 kpl
250 g voita
200 g sokeria
1 kananmuna
1½ tl soodaa
1½ tl kanelia
375 g vehnäjauhoja

päälle koristeeksi kanelisokeriseosta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää parissa erässä taikinaan. Käytä taikinakoukkua tai yleiskoneessa taikinalapaa. 
Laita valmis taikina pakastepussiin ja painele litteäksi. Laita pussi useaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin kovettumaan.

Pehmitä sitten taikinaa muutamassa osassa käsissäsi ja kauli jauhoja käyttäen levyjä joista otat haluamasi mallisia pikkuleipiä. Asettele pikkuleivät uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle kanelisokeriseosta.

Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniisti väriä.


Syreeni, kurjenmiekka, akileija ja illakko.

Tämän penkin olen tehnyt pörriäisiä varten joskus ihan siemenistä. Alle olen haudannut ensin yhden kesän kaikki kompostoitavat materiaalit ja päälle peräkärryllinen hevosen kakkaa ja lopuksi peräkärryllinen multaa. Nämä kaikki viettivät pressun alla talven ja keväällä latasin penkin siemenillä 😃 Sinä kesänä ei kukkia tarvinnut katsella, mutta nyt olen jo pari kesää saanut ihanuuksista nauttia. Tässä kukkii penkin ensimmäiset kevätkukkijat illakko, päivänkakkara ja punapäivänkakkara. Lisäksi penkistä löytyy palavaa rakkautta, sinipallo-ohdaketta ja sormustinkukkaa.

Suviruusu poppius on saatu anopilta muutama vuosi sitten ja se kukkii nyt ensimmäistä kertaa vähän suuremmalla kukkamäärällä. Kerrottu idänunikko on talon alkuperäisiä asukkaita. Idänkurjenpolven taimet olen saanut Omapiha-puutarhalehden kautta. Alla toinen kuva kurjenpolvista. Takana vuorikaunokkia ja vasemmalla pinkkiä asteria joka kukkii myöhään syksyllä.


Tälläisiä ihania isoja iriksiä olen ostanut itse. Nimi on vaan hukassa...

Terveisin Taru

tiistai 2. kesäkuuta 2020

Raparperi-valkosuklaajuustokakku (24cm)

Moi!
Tässä lupaamani raparperi-valkosuklaajuustokakun ohje. Kakkuun käytetään aiemmin valmistamaani hilloa johon ohje löytyy tästä linkistä. Tämä kakku on aiempi valkosuklaasuklaajuustokakkuni johon siis vain lisäsin tuon hillon. Vähensin myös liivatteiden määrää. Minusta kakku oli täydellinen! Niin raparperinen, kesäinen, vähän kirpeä ja kuitenkin niin pehmoinen! Nam! 😋😍


Raparperi-valkosuklaajuustokakku: 24cm vuokaan

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
145 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
3 rkl sitruunanmehua

Pinnalle:
n. 1 dl raparperi-vaniljahilloa

koristeeksi pelargonian kukkia

Tee ensin keksipohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta). Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita kermavaahto, suklaa-tuorejuustoseos ja raparperihillo yhteen. Maistele täytettä että miten paljon raparperihilloa haluat siihen laittaa. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia, mieluummin yön yli. Koristele kakku hillolla ja kukilla.



Tässä muutama kuva puutarhasta. Minulla on ollut taas aika kortilla blogin kanssa, kun kaikki aika menee pihalla. Muutaman kuvan olen saanut napattua 😃 Kuten alla näkyy niin punaherukkaa on tulossa kivasti! Kunpa vain pölyttäjiä ilmaantuisi enemmän. Olen kaikkeni koittanut tehdä että viihtyisivät meillä! 😍


Terveisin Taru