Moi!
Täällä on riittänyt säilöntäpuuhaa, huh huh 😅 Sukulaisten kesken vaihdellaan erilaista satoa ja mehuja, hilloa ja soseita valmistuu. Appivanhemmat toivat yksi päivä omenia, päärynöitä ja karviaisia. Päärynöistä tein hilloa ja näitä piirakoita on valmistunut jo useampi. Karviaisista teen taas likööriä marja-aronian kanssa. Omenista keittelen sekamehua marjojen kanssa. Laitan näistä säilöntäpuuhista ihan oman postauksensa seuraavaksi. Tämä piirakka on muunnos tästä omenapiirakasta. Tuo päärynähillo piirakassa mehevöittää pohjaa entisestään. Tämä on muutenkin supermehevää kunhan piirakkaa ei pidä liian kauaa uunissa.
Päärynäpiirakka:
200 g voita
1½ dl sokeria
3 dl jauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
---
päärynähilloa
3-4 pientä päärynää
kanelia ja fariinisokeria
Sulata rasva kattilassa ja hetken jäähtyä. Sekoita joukkoon sokeri.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen (1dl) taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.
Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja tiputtele taikinan päälle päärynähilloa ja ripottele sitten päälle päärynäpalat.
Ripottele pinnalle vielä kanelia ja fariinisokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.
Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia kunnes piirakan pinta saa hieman väriä.
Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Terveisin Taru