Moi!
Makean himooni leivoin tälläiset ilopillerit. Tein masaliisan taikinan normaalinkokoisena, mutta jaoin sen kahteen vuokaan. Päällisen tein puolikkaana alkuperäisestä ja hieman vahvempana jotta se ei valuisi päältä pois. Koristeet kannattaa laittaa salaman nopeasti koska pinta kovettuu todella äkkiä. Masaliisa on hyvää ja voi miten paljon lapset tälläisistä ilopillerikakuista ilahtuikaan! ;D
Masaliisakakut 2 kpl
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
3. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito
4. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä.
5. Jaa taikina kahteen 24cm irtopohjavuokaan joiden pohjalle on pingoitettu leivinpaperit. Voitele reunat. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
(Mulla mahtui juuri ja juuri vuoat yhtäaikaa uuniin)
Päälle:
+250 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4 reilua rkl voita
3 rkl kahvia (tai 1 tl pikakahvijauhetta+3 rkl vettä)
1 tl vaniljasokeria
Sulata kattilassa voi ja kun voi on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja kaada pohjan päälle. Levitä nopeasti ja laita samantien nonparellit tai muut koristeet ennen kuin pinta kovettuu.
Terveisin Taru