Moi!
Sain siskon luona kesäkuussa ihanaa raparperimehua! Niin maukasta ja täynnä raparperin makua! Sitruuna korostaa raparperin makua, mutta pitää olla varovainen ettei raasta mukaan sitruunan kuoren valkoista osaa. Minulla sitä vähän meni ja se harmitti, kun välillä mehussa tuntui pieni kitkeryys... Tämä ohje tulee kyllä vähän myöhässä, mutta onpahan ohje täällä sitten valmiina ensi kevättä varten! 😆 Niin ja uskoisin kyllä, että mehun voi tehdä pakastetuista raparpereista myös! Itsellä oli tässä ehkä noin kolmasosa pakastettua raparperia ja loput tuoretta. Eli jos pakastin pullistelee vanhempaa raparperia niin tässä olisi oiva hukkauspaikka sille 😉
Ohje on Sikke Sumarin ja se löytyy täältä.
Raparperimehu:
Pilko kilo pestyä raparperia kuorineen isoon kattilaan, lisää joukkoon puoli kiloa sokeria ja kahden luomusitruunan mehu ja raastettu kuori sekä neljä litraa kiehuvaa vettä.
Anna seistä seuraavaan päivään huoneenlämmössä, siivilöi ja pullota. Saat siitä myös mainion drinkin, kun lisäät lasilliseen mehua jäitä ja pari senttiä alkoholia.
Terveisin Taru