Moi!
Tässä meidän jouluaaton kakku ❤ Tein kakun laktoosittomana ja gluteenittomana. Teen kaiken aina mahdollisimman laktoosittomana mutta nyt oli tarvetta myös gluteenittomuudelle. Kirjoitin ohjeeseen nyt erikseen tästä laktoosittomuudesta ja gluteenittomuudesta. Kakku oli oikein hyvää, samettisen pehmeää ja todella suklaista ❤ Gluteeniton joulupipari oli itsekseen melko tylsän makuinen ja kuiva, mutta toimi hyvin pohjassa kun mukana oli voita 😄 Fazerin sinisen ystävälle tämä Brunbergin laktoositon maitosuklaa ei maistunut yhtä hyvältä, mutta asiansa ajoi kyllä kakussa oikein mainiosti 😊👍
💕❤ Hyvää uutta vuotta kaikille! ❤💕
Suklaajuustokakku ø24cm
Gluteeniton ja laktoositon
Pohja:
200 g gluteenittomia joulupipareita
80 g laktoositonta voita
Täyte:
4 dl laktoositonta kermaa (vispi- tai kuohu-)
400 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
150 g laktoositonta maitosuklaata (Brunberg)
80 g maidotonta tummaa suklaata (Panda)
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
Tee ensin keksipohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille muovikalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20-30 sekunnin välein. Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli.
Suklaaganache:
1 dl laktoositonta kermaa
150 g laktoositonta maitosuklaata
50 g maidotonta tummaa suklaata
Lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi mutta älä keitä. Ota kattila hellalta lisää veitsellä pilkottu suklaa joukkoon. Anna olla hetki. Sekoittele sitten varovasti niin kauan, että suklaat sulavat. Jos ganache tuntuu kovin juoksevalta anna sen hetki jäähtyä. Kaada sitten varovasti kakun päälle ja levitä ensin ganachea koko kakun päälle ja sitten vasta anna valua reunojen yli.
Koristeeksi laitoin laktoosittomasta maitosuklaasta lastuja, gluteenittomista joulupipareista murua, sulatettua laktoositonta maitosuklaata, piparipoikakoristeita ja tähden mallisia koristerakeita.
Terveisin Taru