Moi!
Sain ystävän luona ihanaa piimäkakkua ja sain ohjeenkin häneltä. Tämä ohje on muunnos erään lehden piimäkakun reseptistä. Ohje on hyvin samanlainen kuin vanhoissa (1930-1940-lukujen) reseptikirjoissa. Ohje on todella helppo koska ainekset vaan sekoitetaan yhteen. Ohje on myös kananmunaton. Kakku on jouluisen mausteista, ihanan kosteaa, kuin raakaa piparkakkutaikinaa söisi 😄 Kakku myös säilyy parikin viikkoa mutta meillä tämä pikkukakku on syöty päivässä tai kahdessa joka kerta 😁
Mausteinen ja mehevä piimäkakku
(1 litran vuoka)
(1 litran vuoka)
3,5 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
(0,5 tl jauhettua maustepippuria)
2 rkl siirappia
80 g sulatettua voita
2,5 dl piimää
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi sulatettu voi, siirappi ja piimä. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Terveisin Taru